Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneermaandag 10 maart 2008    Evangelie van 2008-03-10
 titelParadiesgesprek over muziek
beschrijvingBeeldende kunst en literatuur kunnen ontroeren, maar het is toch vooral de muziek die bij mensen een gevoelige snaar raakt. In de uitvoering van het Ave Maria van Bach-Gounod of een symfonie van Schubert drukken mensen uit wat hen ten diepste bezielt. Ali B. doet het in een rap en Gé Reinders in het levenslied. Kortom: alle muziekgenres kunnen het gevoel geven dat er meer bestaat tussen hemel en aarde dan wij kunnen bevroeden en bevatten. Maar is dan ook alle muziek religieus of spiritueel te noemen?

Over Muziek tussen hemel en aarde gaat het volgende Paradiesgesprek op 10 maart om 10 uur in ’t Paradies, Munsterstraat 61 te Roermond. Binnenkort verschijnt van de hand van Jeroen de Wit, medewerker van Centrum de Kapel en gespecialiseerd in kerkmuziek een boekje over dit onderwerp. Op deze ochtend brengt hij de aanwezigen, al luisterend naar muziek, in gesprek met elkaar. De kosten bedragen 4 euro, inclusief koffie of thee.

infowww.centrumdekapel.nl
locatie’t Paradies, Munsterstraat 61
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl