Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdonderdag 10 april 2008    Evangelie van 2008-04-10
 titel”Vrouwenrechten en vrouwenhandel”
beschrijvingThema-avonden ”Vrouwenrechten en vrouwenhandel”
op donderdag 3 in Lukas kerk en 10 april in Bethelkapel.


Vrouwenrechten en vrouwenhandel: een thema waar veel over te vertellen valt. Ook in ons land is de vrouwenhandel een groot probleem. Meisjes en jonge vrouwen worden onder het valse voorwendsel van werk en toekomst naar het Westen gehaald om vervolgens gedwongen te gaan werken in de prostitutie. Als moderne slaven worden hun rechten ernstig geschonden: ze komen terecht aan de zelfkant van de samenleving.

Op donderdag 3 en 10 april organiseert de ZWO-commissie (Zending Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking) van de wijkgemeente Bergkerk/Bethelkapel in samenwerking met de Lukaskerk twee thema-avonden over dit onderwerp. Een aantal spreeksters is uitgenodigd om vanuit hun betrokkenheid over deze problematiek te komen vertellen. Op deze avonden willen we ons laten informeren en met elkaar in gesprek gaan over wat de bijdrage van de kerken zou kunnen zijn in de hulp aan de slachtoffers en in de strijd tegen de vrouwenhandel. Op de eerste avond zal het vooral om de vaak schrijnende situatie gaan, terwijl op de tweede avond gesproken wordt over wat ons politiek en kerkelijk in dezen te doen staat.

Op 3 april zullen Anita Bakker en Daniëlle Cornelissen ons informeren over hun betrokkenheid vanuit de politie Haaglanden. Zij zijn beiden werkzaam op het politiebureau Jan Hendrikstraat in Den Haag bij de afdeling commerciële zedenzaken.
Ook zullen vertegenwoordigers van de Stichting Hulp en Ondersteuning aan Prostituees (SHOP) vertellen op welke wijze zij betrokken zijn bij de problematiek van vrouwenhandel en gedwongen prostitutie.

Op 10 april zal een inleiding worden gehouden door drs. Kathleen Ferrier,
Tweede Kamerlid van het CDA en woordvoerder ontwikkelingssamenwerking, die zich politiek met de problematiek bezighoudt. Ook zal Elma van den Nouland van de
Stichting Religieuzen tegen Vrouwenhandel uit Den Bosch aanwezig zijn en ons informeren over het werk van de stichting. Deze Stichting is in ons land pastoraal betrokken bij de hulp aan slachtoffers en internationaal bij de strijd tegen vrouwenhandel.

infoOp 3 april: bijeenkomst Lukaskerk, Om en Bij 2, Den Haag.
Op 10 april in jeugdhuis naast Bethelkapel, Thomas Schwenckestraat 28, Den Haag.
Beide avonden beginnen om 20.00 uur en eindigen rond 22.00 uur.

Nadere informatie: ds. Olivier Elseman ( olivier_elseman@hotmail.com ).
locatieBethelkapel, jeugdhuis. Thomas Schwenckestraat 28
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl