Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 16 t/m zaterdag 22 maart 2008    Evangelie van 2008-03-16
 titelGoede weekvieringen Sint-Egidius
beschrijvingVan zondag, 16 maart tot zondag, 23 maart worden door de Sint Egidiusgemeenschap vieringen voor de Goede Week en Pasen gehouden, met onder meer: een oecumenisch gebed ter herinnering van de martelaren van onze tijd in de OLV-kathedraal voorgegaan door mgr. Paul van den Berghe, op dinsdag 18 maart om 20.00 uur; Kruisweg in het Fort van Breendonk op Goede Vrijdag, 21 maart om 15.00 uur.

- Op woensdag, 16 april 2008 om 16u openen de ‘Jongeren voor Vrede’ - de jongerenafdeling van de Sint-Egidiusgemeenschap, feestelijk hun nieuw lokaal voor hun kinderwerking in de Antwerpse wijk Kiel. In de ‘School van Vrede’ komen iedere zaterdagvoormiddag studenten uit Antwerpen samen met kansarme kinderen uit de wijk. Ze helpen hen bij hun schoolwerk, leren hen samenleven in vriendschap en respect voor anderen. Het animeren van dergelijke ‘scholen van vrede’ in kansarme wijken - momenteel zijn er drie in Antwerpen - is overal ter wereld de eerste activiteit van Sant’Egidio. Dat was ook zo in 1968 in Rome.

- Op zondag 1 juni 2008 om 15 u in zaal Roma, Turnhoutsebaan. Volwassen nieuwkomers verzorgen een klassiek zomerconcert voor autochtone bejaarden onder het motto ‘Oude en Nieuwe Antwerpenaren ontmoeten elkaar’.

infoSint-Egidiusgemeenschap Antwerpen
03/229 04 10 of 0495/79 50 91
www.santegidio.org
www.santegidio.be
locatieOLV Kathedraal
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl