Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 29 mei 2008    Evangelie van 2008-05-29
 titelSpiritualiteit en de rk Kerk in de stad
beschrijvingGesprek tussen deken Henk Janssen ofm en Eerste-Kamerlid Huub Doek, onder leiding van Rinus van Warven, presentator van Omroep Gelderland.

De Walburgisbasiliek (1328) met haar twee karakteristieke torens staat te midden van het bestuurlijk centrum van Arnhem (het Hof, de Rechtbank, het Gemeentehuis, het Politiebureau en het Statengebouw). Wat is de plaats van de RK-gemeenschap in onze stad en samenleving? Heeft onze Basiliek - een bijbel in steen - evenals de H.Hart, de H.Johannes de Doper, de H.Martinus, de H.Willibrord en de Onze Lieve Vrouw Visitatie, een uitstraling in de stad?

Dit gesprek vindt plaats in het kader van het jubileum “200 jaar katholiek geloofsleven in het openbaar” in Arnhem en omgeving. Daarbij gaat het om actuele inzichten vanuit de katholieke traditie.

Tijd: donderdag 29 mei, 20.00 uur.

Locatie: Walburgisbasiliek in centrum van Arnhem.

Entree: 5 euro.

Reserveren: secretariaat@rkdewijngaard.nl of (06) 33 663 994.

info06 33 663 994
secretariaat@rkdewijngaard.nl
www.rkdewijngaard.nl
locatieWalburgisbasiliek, St. Walburgisplein
plaatsArnhem (Gelderland)
postcode68
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl