Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Cultuur
cultuur
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 1 t/m zondag 2 maart 2008    Evangelie van 2008-03-01
 titelTorenopenstelling kathedraal
beschrijvingOp zaterdag 1 en zondag 2 maart is er een extra gelegenheid tot het beklimmen van de toren van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. In de zomermaanden april tot en met oktober is de toren elke eerste zaterdag van de maand voor het publiek toegankelijk. Maar omdat in het eerste weekeinde van maart verschillende feestelijke activiteiten plaatsvinden rondom de kathedraal bij gelegenheid van de opening van het naastgelegen congrescentrum ‘De Pastorie’, wordt de toren in dit weekeinde extra opengesteld.

Bezoekers kunnen op genoemde dagen om 14.30 uur, 15,30 uur en 16.30 uur de klim naar boven over de 267 traptreden wagen, met een bijzonder uitzicht over de bisschopsstad en over Midden-Limburg als beloning. Uiteraard kunnen dan ook de kathedraaltuin, de verbouwde pastorie en de festiviteiten vanaf grote hoogte aanschouwd worden.

De beklimming van de circa tachtig meter hoge toren duurt (heen en terug) in totaal zo’n 40 minuten. In die tijd komt de bezoeker onder meer bij het grote cncertorgel en bij de vijf majestueuze klokken van de kathedraal. De beklimming gebeurt groepsgewijs onder begeleiding. Kinderen onder 7 jaar hebben geen toegang en kinderen tot 16 jaar alleen wanneer zij een volwassene meenemen. Mindervaliden wordt afgeraden om mee naar boven te gaan. De beklimming geschiedt op eigen risico. Entree: € 2,-; kinderen van 7 tot 12 jaar betalen € 1,- en groepen vanaf 10 personen € 1,50 per persoon.

Overigens is de kerk zelf in het eerste weekeinde van maart ook te bezoeken tussen 14.00 uur en 17.00 uur en vanaf 1 april weer dagelijks.

info(0475) 691631
organisatieBisdom Roermond
locatieChristoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl