Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 17 maart 2008    Evangelie van 2008-03-17
 titelEconomie in dienst van de Schepping
beschrijvingWat is de maatschappelijke verantwoordelijkheid van kerken? Steeds
meer plaatselijke gemeentes worstelen met die vraag. In dit kader
organiseert Stichting Oikos in samenwerking met de Radboud Universiteit op 17 maart in Nijmegen een conferentie onder de titel Economie in dienst van de Schepping. De conferentie richt zich op theologen, pastores en diaconaal werkers.

Theologen en kerkgangers worden steeds vaker geconfronteerd met de uitdagingen die globalisering met zich meebrengt. Niet alleen de groeiende kloof tussen arm en rijk, maar ook vraagstukken als gentechnologie en klimaatverandering dwingen de kerken een standpunt in te nemen. De centrale vraag daarbij is: Hoe kan de economie in dienst van Gods schepping komen?

Tijdens de conferentie Economie in dienst van de Schepping spreken theologen en wetenschappers uit andere disciplines over dit onderwerp. Het programma is gestructureerd rond concrete casusverhalen, met drie aandachtspunten:
(1) Voedselvoorziening en milieu;
(2) Klimaatverandering en arm-rijkverhoudingen;
(3) Arbeid en zingeving.

Aan het programma van de conferentie 'Economie in dienst van de Schepping' werken o.a. mee: prof. dr. Arjo Klamer (hoofdspreker),
prof. dr. Toine van den Hoogen (dagvoorzitter), prof. dr. Maaike de Haardt, prof. dr. Jan Boersema, dr. David Ketel, dr. Louke van Wensveen, prof. dr. Johan Graafland, dr. Irene Dankelman, drs. Christiaan Hogenhuis, prof. dr. Lieve Troch en dr. Trinus Hoekstra.

De conferentie wordt georganiseerd door Stichting Oikos in samenwerking met de onderzoeksgroep Religie, Economie en Arbeid van de Radboud Universiteit. De conferentie is onderdeel van Werken aan een geloofwaardige economie, het samenwerkingsprogramma van de PKN/Kerk in Actie, DISK en Oikos. Na de conferentie worden de drie deelthema’s opgenomen in een interdisciplinaire essaywedstrijd voor studenten. Uitgenodigd worden theologen, theologiestudenten, pastores, diaconaal werkers en theologisch geïnteresseerden. De toegang is gratis.

Waar & Wanneer
17 maart 2008, 10-17 uur, Aula Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2, Nijmegen

info(030) 236 15 00
www.geloofwaardige-economie.nl .
locatieAula Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl