Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 6 maart 2008    Evangelie van 2008-03-06
 titelSlevrouwe 75 jaar basiliek
beschrijvingSlevrouwe 75 jaar basiliek: twee momenten van verdieping

In het kader van de herdenking dat 75 jaar geleden de Onze Lieve Vrouwekerk tot basiliek werd verheven worden twee conferenties gehouden, over ”kerkbeelden” van onze tijd.

Hoe zien wij de kerk, wat is de kerk voor ons? Een herberg, een instituut, een rots in de branding, een dagelijks huis, of een iets van spiritualiteit waar men ”en passant” even binnenloopt?

Een eerste lezing wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband van de parochies Onze Lieve Vrouw en Sint-Pieter, op donderdag 6 maart, om 20 uur, in de parochiezaal van de basiliek van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee (ingang via het grindpad, Stokstraat 46).
r. Ad Brants, oud-docent aan de UTP in Heerlen, en oud-voorzitter van de Katholieke Vereniging voor Oecumene Athanasius en Willibrord, zal dan spreken over het thema

De ene kerk en de vele gelovigen. Over beelden van kerk en gelovigen, en hoe ze bij elkaar passen

Gelovigen zijn er allerlei en dat geldt ook voor hun beeld en verwachting van een kerk. Dat past bij de individualisering die een karakteristiek van onze tijd lijkt te zijn. Kunnen die verschillende beelden in één kerk wonen? En past dat ook bij het beeld dat verbonden is met datgene waarvoor die kerk staat en wil staan? Komen kerk en gelovigen tot wederzijdse herkenning?

Ad Brants studeerde theologie in Tilburg en Tübingen. Vervolgens doceerde hij in hoofdzaak fundamentele en dogmatische theologie in Heerlen (HTP/UTP) en Nijmegen (Radbouduniversiteit). Daarnaast gaf hij ook les in Sittard (TKI/Fontys) en Roermond (Kairos). Van 2001 tot en met 2006 was hij voorzitter van de Katholieke Vereniging voor Oecumene Athanasius en Willibrord.

Op vrijdag 9 mei komt kardinaal Godfried Danneels, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, en zal om 15.30 uur in de Sint-Janskerk aan het Vrijthof een conferentie verzorgen over het thema

Kerk en passant

Diezelfde avond zal hij voorgaan bij de dekenale Servaasviering in de Servaaskerk.

info(043) 356 13 30 (kantoor parochie)
www.sterre-der-zee.nl
locatieparochiezaal Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee, Stokstraat 46
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl