Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 19 februari 2008    Evangelie van 2008-02-19
 titelLezingencyclus wijdingssacrament
beschrijvingVanwege het pastoraal themajaar van het wijdingssacrament organiseert het bisdom Roermond een lezingencyclus over het priesterschap. Tijdens drie avonden wordt gesproken over één van de drie dimensies van het priester-zijn: vieren, leren en dienen. De gastsprekers zijn Marc Loriaux, Antoine Bodar en Tim de Mey. Zij houden hun inleiding op respectievelijk 19 februari, 26 februari en 11 maart.

Lic. Marc Loriaux o.s.b. is monnik in de Benedictijnerabdij Sint-Benedictusberg te Mamelis (Vaals). Hij trad in 1982 in en behaalde in 1998 zijn licentiaat in de wijsbegeerte aan de Katholieke Universiteit in Leuven. In 2002 werd hij tot priester gewijd. Loriaux spreekt op 19 februari over de dimensie ‘vieren’.

De tweede avond (26 februari) over het thema ‘leren’ wordt verzorgd door dr. Antoine Bodar. Hij is bekend van diverse publicaties en optredens in de media. Bodar promoveerde in 1987 in de filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, werd in 1992 priester gewijd en is momenteel priester in Rome.

Op dinsdag 11 maart is het de beurt aan Tim de Mey. Hij spreekt over het thema ’dienen’. De Mey werd in 2002 tot priestergewijd en benoemd tot onderpastoor aan de kathedraal te Antwerpen. In deze stad is hij ook verbonden met de Sant’ Egidiogemeenschap.

De bijeenkomsten vinden plaats in de bisdomgebouwen te Roermond en duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. Deelname per avond bedraagt € 10,-; voor alle drie de samenkomsten € 20,-.

info(0475) 386 803
r.kerstens@bisdom-roermond.nl
locatieBisdom
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl