Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 29 februari 2008    Evangelie van 2008-02-29
 titelConcert Gerben Mourik
beschrijvingOp vrijdag 29 februari zal Gerben Mourik uit Oudewater een concert geven op het beroemde Steinmeyer-orgel in de Adventskerk. Deze jonge organist heeft inmiddels door zijn vele concerten en CD-opnamen grote bekendheid opgebouwd, het is wel de eerste keer dat hij hier speelt.

Hij heeft gekozen voor een programma waarin het accent ligt op componisten die hebben geleefd tijdens en na de bouw van het Steinmeyer-orgel. Zo hoort u werk van Widor en Nowak, maar speciale aandacht wordt geschonken aan de Nederlands-Duitse componist Gerard Bunk. In dit concert hoort u eveneens een koraal van Jan Bonefaas en het bekende “O kostbaar kruis” van Jan J. van den Berg.
Gerben Mourik zal ook improvisaties spelen waarvoor de bezoekers een thema kunnen opgeven.

Aanvang: 20.15 uur
Kosten : € 5,-- p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis)

infowww.orgelcommissiealphen.nl
locatieAdventskerk
plaatsAlphen a/d Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl