Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 21 februari 2008    Evangelie van 2008-02-21
 titelDomcafé: Ons Religieus Erfgoed
beschrijvingDonderdag 21 februari, 19.30 tot 21.00 uur, theehuis Domkerk

We zouden er niet aan moeten denken dat de Domkerk, het hart van de stad Utrecht, gesloopt zou worden, maar voor veel kerkgebouwen in Nederland is sloop of verkoop een reëel toekomstperspectief. Is ons religieus erfgoed nog te redden?

Ze zijn niet uit het Nederlands landschap weg te denken; de kerken met spitse torens in de kern van dorpen, wijken en binnensteden. En toch worden ze bedreigd. De toenemende ontkerkelijking maakt dat het religieus erfgoed onder zware druk staat. De afgelopen decennia heeft in Nederland een ware kaalslag van religieuze monumenten plaatsgevonden. Is het tij nog te keren? Wat kunnen we doen om ons religieus erfgoed te bewaren? In het Domcafé van februari zullen Mart van der Sterre (directeur Stichting Kerkelijk Kunstbezit Nederland), Arja van Veldhuizen (educatieve dienst Domkerk) en Heins Willemsen (oud-wijkmanager binnenstad Utrecht en oud-directeur Monumentenhuis Brabant) hierover met elkaar in gesprek gaan. Mart van der Sterre en Heins Willemsen maken tevens deel uit van de werkgroep van het Jaar van het Religieus Erfgoed en zullen over dat initiatief meer vertellen. Na een statement van vijf minuten worden de sprekers een half uur geïnterviewd door journalist Elisabeth van den Hoogen. Daarna is er nog ruim gelegenheid voor het publiek om in gesprek te gaan met de sprekers.

Dit is het vijfde van een serie gesprekken over actuele thema’s met een levensbeschouwelijk of religieus aspect dit seizoen. Iedere derde donderdag van de maand, van 19.30 tot 21.00 uur in het theehuis van de Domkerk. Het Domcafé is gratis toegankelijk.

infowww.domkerk.nl .
locatieTheehuis Domkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl