Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervanaf zaterdag 23 februari 2008    Evangelie van 2008-02-23
 titelKinderrondleiding Giotto in Amsterdam
beschrijving
Speciale kinderrondleiding aansluitend bij de tentoonstelling 'Giotto in Amsterdam' in het Bijbels Museum.

Als de kinderen in de unieke ontvangstzaal van het Bijbels Museum aankomen, treffen ze een in mantel gehulde man aan. Het blijkt Taddeo te zijn, een leerling van Giotto. Van 1303 tot 1305 beschilderde Giotto de Cappella degli Scrovegni, ook wel Arenakapel genoemd, in het Italiaanse Padua. Een reconstructie van de kapel op schaal is in de ontvangstzaal te zien.

Taddeo neemt de kinderen mee naar de kapel. Daar begint de ontdekkingsreis langs de afgebeelde verhalen van het leven van Maria en het leven en de lijdensweg van Jezus. We lopen wel drie keer de kapel rondt net zoals de middeleeuwers vroeger. Waarom? Dat weet Taddeo natuurlijk. En dat niet alleen, zijn mantel herbergt een schat aan spullen, zoals: houtskool, een Donald Duck en een wekker. Vreemd, maar het heeft allemaal met de kapel en met Giotto te maken.

Praktisch informatie:
Tijdens de tentoonstelling ‘Giotto In Amsterdam’ staat Taddeo nog 5 keer klaar om zijn verhaal aan de kinderen te vertellen.

Data: zaterdag 23, zondag 24 en woensdag 27 februari; zaterdag 1 en zondag 2 maart
Tijdstip: 14.00 uur
Kosten: € 3,50

Het verhaal in de kapel duurt 40 minuten. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar tot 10 jaar. Groepsgrootte is maximaal 15 kinderen. Reserveren aanbevolen.

info(020) 6242436
www.bijbelsmuseum.nl
locatieBijbels Museum
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl