Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 31 mei t/m zondag 1 juni 2008    Evangelie van 2008-05-31
 titelNederlands Gregoriaans Festival
beschrijvingOp zaterdag 31 mei en zondag 1 juni 2008 zal in Ravenstein voor de tweede maal het Nederlands Gregoriaans Festival worden georganiseerd.

Tijdens dit festival staat het Gregoriaans in al zijn verschijningsvormen centraal. Het festival biedt concerten op topniveau, workshops, lezingen, een doorlopende presentatie van scholae en gregoriaanse koren, een tentoonstelling, en veel informatie over het Gregoriaans in Nederland.

Het festival is een must voor iedereen die zich interesseert voor en zich geïnspireerd voelt door het Gregoriaans, maar ook voor hen die het ‘gewoon mooi’ vinden.

Het festival richt zich op liefhebbers die zowel actief als passief willen deelnemen, op mensen die beroepsmatig met het Gregoriaans bezig zijn én op amateurs.

Op een doorlopend podium zullen Nederlandse gregoriaanse koren en scholae zich presenteren: mannen en vrouwen, jong en oud, (semi)professioneel - amateur, kerkkoren en onafhankelijke ensembles.

Aan het festival werken diverse Nederlandse kwaliteitskoren mee: waaronder het Roder jongensrkoor; het projectkoor Cantus Puellarum (samengesteld vanuit kathedrale koren), Capella Breda.
De internationale top wordt vertegenwoordigd door het Belgische Ensemble Psallentes, dat op zoek gaat naar de bronnen van het Gregoriaans.

infoDhr. Paul Horbach
Boshovensestraat 16
5561 AR Riethoven
info@gregoriaansfestival.nl
www.gregoriaansfestival.nl
locatieLuciakerk, Ned. Hervormde Kerk, 't Raadhuis
plaatsRavenstein (Noord-Brabant)
postcode53
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl