Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdonderdag 28 februari 2008    Evangelie van 2008-02-28
 titelLezing Wim Daniëls in Abdij Mariënkroon
beschrijvingOp uitnodiging van Stichting Honsoirde houdt de Brabantse schrijver, publicist, kenner van de Nederlandse taal en in het bijzonder van het Brabants, Wim Daniëls op donderdag 28 februari een voordracht in de oude toren van de Abdij.

De titel van de lezing is: “Verleden, heden en toekomst van de Nederlandse taal, in het bijzonder de Brabantse”.
De in 1954 in Aarle-Rixtel geboren Wim Daniëls, schreef vele boeken en was ruim 20 jaar columnist van Het Brabants Dagblad. Liefhebbers van taal en specifiek de Brabantse taal missen zijn wekelijkse bloemrijke columns nog steeds. Zelf zegt hij vooral te houden van vrolijke taal en er door te zijn ‘gebiologeerd’.

Sinds 2005 is Wim Daniëls vrijwel elke vrijdag en zaterdag te beluisteren op de Wereldomroep, in het programma Klare Taal van Arie Bras. De lezing begint om 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,00 p.p. incl. koffie in de pauze.

info honsoirde@planet.nl of telefonisch iedere dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur (073) 511 50 40.
locatieAbdij Mariënkroon
plaatsNieuwkuijk (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl