Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 8 t/m zondag 9 maart 2008    Evangelie van 2008-03-08
 titelStille Omgang
beschrijvingIn de nacht van 8 op 9 maart 2008 wordt weer de bedevaarttocht de Stille Omgang gelopen in het centrum van Mirakelstad Amsterdam.

Ter verdieping heeft de Stille Omgang 2008 als intentie:
Eucharistie, Gave van God voor het leven in de wereld

Amsterdam wordt ook wel eens 'Mirakelstad' genoemd. Deze kwalificatie ontleent Amsterdam aan het feit dat het een oude bedevaartsplaats is, waar al sinds de middeleeuwen een wonder of mirakel wordt geëerd. Deze verering leeft nog steeds en heeft sinds het einde van de 19e eeuw vooral gestalte gekregen via de jaarlijkse Stille Omgang. Deze religieus meditatieve omgang door het historische centrum en passerend aan het nachtelijke uitgaansleven van Amsterdam wordt elk jaar gedurende één nacht in de maand maart door het Gezelschap van de Stille Omgang georganiseerd. Zo'n 8000 vooral katholieke personen uit het gehele land nemen er aan deel. In 2008 wordt de Stille Omgang gelopen op 8 maart.

Wilt u in groepsverband meelopen met de Stille Omgang? Dan kunt u zich wenden tot het zustergezelschap uit uw omgeving. Het zustergezelschap organiseert o.a. het vervoer van en naar Amsterdam. (zie het overzicht op www.stille-omgang.nl)

infoSecretariaat van het Gezelschap van de Stille Omgang
Zandvoorterweg 78
2111 GZ Aerdenhout
info@stille-omgang.nl
www.stille-omgang.nl
locatieCentrum Amsterdam
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl