Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 8 t/m zaterdag 9 februari 2008    Evangelie van 2008-02-08
 titelWinteracademiecongres 2008
beschrijvingOp vrijdag 8 en zaterdag 9 februari zal in Utrecht de jaarlijks terugkerende Winteracademie plaatsvinden. Op dit congres, dat zich richt op christelijke academische studenten en pas-afgestudeerden, zal de betekenis van christen-zijn voor het beoefenen van het (toekomstige) beroep en de plaats voor het christelijk geloof in de huidige wetenschap centraal staan.

Thema van dit jaar is: ‘Descartes en Pascal: Hoe onzeker kunnen we zijn?’. Niet voor niets is gekozen voor dit thema. Hoewel het tegenwoordig als normaal wordt gezien dat christenen zich vrij bewegen in het wetenschapsveld blijven er voor velen spanningen voelbaar. Tijdens het congres zal daarom met name worden toegespitst op de hang naar zekerheid, controle en het uitbannen van risico’s in de wetenschappen versus het vertrouwen en het durven leven met onzekerheid als christen. Vragen die op het congres aan de orde zullen komen zijn bijvoorbeeld: Wat voor positie kunnen we als christen in de wetenschappelijke wereld innemen? Wat voor mensbeelden domineren daar, en hoe duid je actuele ontwikkelingen vanuit een christelijk perspectief?

De academie begint met een plenaire opening op vrijdagavond. Tijdens deze avond zullen diepgang en ontspanning elkaar afwisselen. Zo zullen naast muzikale intermezzo’s bijvoorbeeld referaten worden gegeven door prof.dr. René Munnik (over René Descartes) en dr. Peter Blokhuis (over Blaise Pascal). De avond staat open voor iedere geïnteresseerde. Op zaterdag zijn tal van boeiende
seminars waaraan kan worden deelgenomen, ieder voor een specifiek vakgebied. Zo zal prof.dr. Gerrit Glas (Universiteit Leiden) spreken over psychologie, ir. Bas van der Vlies (SGP) over politiek, dr. Ard Louis (Oxford University) over natuurwetenschappen en drs. Kees Beuving (voormalig voorzitter van bestuur Fortis) over bedrijfsleven.

De Winteracademie 2008 wordt dit jaar georganiseerd door het ICS, forum voor geloof, wetenschap en samenleving, het Gereformeerd Wetenschappelijk Genootschap en de Stichting voor Reformatorische Wijsbegeerte.

Winteracademie 2008: Descartes en Pascal: Hoe onzeker kunnen we zijn?
Locatie vrijdag: Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht
Locatie zaterdag: St.-Gregorius College, Asch van Wijckskade 20, Utrecht
Datum: 8 en 9 februari 2008
Aanmelding: bel naar Roelien Ebbers via telefoonnummer (030) 262 20 00 of e-mail naar:
info@winteracademie.net

info(030) 262 20 00
info@winteracademie.net
www.winteracademie.net
locatieDiverse
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl