Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 11 februari 2008    Evangelie van 2008-02-11
 titelLezing 'deken Boermans en mgr. Paredis'
beschrijvingOp maandag 11 februari 2008 om 20.00 uur vindt in dienstencentrum De Roos te Weert de lezing plaats:

'Deken Boermans van Weert en bisschop Paredis van Roermond'
door mgr. dr . J.M. Gijsen uit Sittard.

De historicus Gijsen promoveerde in 1964 aan de Universiteit van Bonn op een dissertatie over Nikolaus Heyendal, een achttiende-eeuwse abt van Rolduc. In 1968 verscheen van zijn hand Joannes Augustinus Paredis 1795-1886, bisschop van Roermond en het Limburg van zijn tijd. Beide werken zijn gepubliceerd in de reeks Maaslandse Monografieën.

In 1966 en 1969 verzorgde de spreker reeds lezingen voor De Aldenborgh. Toen wist hij nog niet dat hij zelf tot opvolger van de bisschoppen Paredis en Boermans zou worden benoemd.

Vanwege deze functie als bisschop kwam dr. Gijsen in de afgelopen 35 jaar niet meer toe aan het geven van historische lezingen. Sinds kort is hij met emeritaat en is hij in de gelegenheid om met bovengenoemde lezing ‘op herhaling’ te komen in Weert.

De lezing is gratis toegankelijk, ook voor niet leden.

info
locatiedienstencentrum De Roos, Beekstraat 29
plaatsWeert (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl