Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervanaf dinsdag 29 januari 2008    Evangelie van 2008-01-29
 titelIconen Vozyakov en lezing
beschrijvingDe tentoonstelling Russische Iconen, Collectie Vozyakov is een omvangrijke collectie Russische iconen van ondernemer en verzamelaar Igor Vozyakov.

De Russische ondernemer en kunstliefhebber Igor Vozyakov (1967) bezit, naast een unieke collectie Fabergé-iconen en een omvangrijke collectie Vlaamse en Hollandse schilderkunst uit de zestiende en zeventiende eeuw, een uitgebreide collectie Russische iconen uit de 15e tot en met de 19e eeuw. In zijn iconencollectie bevindt zich een aantal topstukken, waaronder een icoon van de Heilige Nicolaas uit circa 1400, een Heilige Chrysostomus met vita uit circa 1600 en een Fajoemportret van rond de vierde eeuw. De collectie Vozyakov was nog niet eerder in een museum te zien.

Lezing
Désirée Krikhaar, kunsthistorica en kenner van Oosters Orthodoxe kunst en cultuur, geeft nog een extra lezing bij de tentoonstelling. Op zondag 24 februari van 10.30 - 11.45 uur spreekt zij over ”Sint Joris”. Sint Joris, beschermheilige van Amersfoort, maar ook van Moskou, wordt veelvuldig op iconen verbeeld. In de collectie Vozyakov bevindt zich een prachtige icoon van Sint Joris de Drakendoder van omstreeks 1500.

Bijwonen van de lezing kost € 10,-, inclusief koffie/thee en toegang tot de tentoonstelling. Reserveren is noodzakelijk en kan via info@museumflehite.nl of 033 247 11 00.

infowww.museumflehite.nl .
locatieMannenzaal, museum Flehite
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl