Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 23 februari 2008    Evangelie van 2008-02-23
 titelBijeenkomst kinderwerkers Limburg
beschrijvingIn samenwerking met Stichting Kinder- en Jeugdwerk Samuel organiseert de afdeling Jeugd en Jongeren van het bisdom Roermond op zaterdag 23 februari een bijeenkomst voor iedereen die in de Limburgse parochies met kinderen werkt.

Dat kan dus variëren van begeleiders van parochiële kinderclubs, acolieten- of misdienaargroepen, leden van communievoorbereidinggroepen tot bijvoorbeeld kinderkoordirigenten. De dag vindt plaats in de bisdomgebouwen te Roermond.

Jezus is de Goede Herder; zijn wij dat ook? Dat is het thema van de samenkomst. In keuzegroepen vertelt een ervaren kinderwerker kort iets over het onderwerp en krijgen de deelnemers zelf ook uitgebreid de tijd om samen van gedachten te wisselen. De keuzegroepen zijn:

Handvaten om in de parochie een kinderclub op te starten
U zou wel een kinder(catechese)club willen opstarten maar u weet niet hoe? Samuel zal een aantal praktische tips geven hoe en wanneer je kunt beginnen, welke kant en klare materialen er beschikbaar zijn en hoe je de clubtijd zou kunnen indelen.

Kinderwerk: waarom doe ik het?
En waarom is het belangrijk voor een gelukkige toekomst van onze kinderen? Soms rol je als vanzelf door je eigen kind in de kinderwoorddienst of communievoorbereiding. Het is intensief en tijdrovend vrijwilligerswerk. Maar beseffen we wel hoe ontzettend belangrijk het is?

Tienerkwartier als brug tussen Vormsel en tienerclub
Voor kinderen is er in veel parochies kinderwoorddienst. Als vormeling wordt je verwacht zo langzamerhand mee te gaan doen in de ‘grote kerk’. Maar juist dan haken veel tieners na hun Vormsel af omdat ze de aansluiting missen. De laatste tijd zijn een aantal mensen begonnen om de tieners tijdens de woorddienst van de H. Eucharistieviering apart te nemen en op hun niveau over de lezingen te praten. En dat slaat aan!

Hoe kun je als kinderwerker een goede herder zijn voor alle kinderen?
We zeggen het zo vaak: Jezus is de Goede Herder. Maar hoe is ons herderschap naar de kinderen toe? Hoe gaan wij om met drukke en lastige kinderen in de groep?


Programma
De dag begint om 10.00 uur met koffie/thee. Om 10.30 uur is de officiele opening en wordt het dagthema ingeleid. Ook is er een presentatie van materialen voor onder meer de Goede Week en Pasen. Rond 11.30 uur is er de eerste ronde van keuzegroepen, om 12.30 uur gevolgd door het middaggebed en de lunch (soep met broodjes wordt verzorgd) waarbij gelegenhied is tot het bekijken van de boekentafel. Om 13.45 uur is de tweede keuzegroepenronde. Om 14.30 uur wordt de dag gezamenlijk afgesloten.

Inschrijving
Opgeven is noodzakelijk en kan tot 15 februari. Graag bij inschrijving mogelijkheid geven te kiezen voor twee keuzegroepen (1e en 2e keus) en aan te geven welk kinderwerk men doet, bijvoorbeeld crèche, kinderkerk, kinderwoorddienst, communievoorbereiding, gezinsviering, kindercatecheseclub, vormselvoorbereiding, misdienaarsgroep, etcetera. Ook bij inschrijving graag vermelden in welke parochie u dit werk doet. En natuurlijk uw naam en adresgegevens met telefoonnummer doorgeven. Dat kan bij stafmedewerker Marc Goris van het bisdom Roermond via jongeren@bisdom-roermond.nl

infoMarc Goris
jongeren@bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieBisdom Roermond, Paredisstraat 10
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl