Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Reis
reis
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 25 t/m zaterdag 31 mei 2008    Evangelie van 2008-05-25
 titelBlokdagen in de Oude Abdij
beschrijvingBlokdagen in de Oude Abdij

Van zondag 25 mei (20 u) tot zaterdag 31 mei (18 u)
en van zondag 1 juni (20 u) tot zaterdag 7 juni (18 u)


Sinds meerdere jaren kunnen studenten (18 +) komen studeren in de Oude Abdij in Drongen. Je inschrijven voor de blok in de Oude Abdij is meer dan een kamer huren en maaltijden bestellen. Het is deelnemen aan een project, met drie pijlers.

Blokken: je wil echt komen studeren, in rust en stilte (geen internet of tv). Dit kan op je kamer, in een gemeenschappelijke ruimte of in het park. Principieel blijf je gedurende de hele week in de Oude Abdij. Uitgaan of een bezoekje aan tante Jozefa doe je beter nadien.
Gemeenschap: we werken samen aan een goed studieklimaat. We eten altijd samen op vaste uren. Wil je laat studeren, dan kan dat. Maar om 8u is iedereen aan de ontbijttafel. Elkeen helpt bij de afwas en bij het tafeldekken. ’s Avonds gaat de bar een uurtje open.
Bezinning: wie er voor kiest om te komen blokken in de Oude Abdij, neemt ook dagelijks, voor het avondeten, deel aan een stille tijd (10’) in de kapel. Ook al ben je het niet gewoon om te bidden, de ervaring leert dat eventjes tot rust komen, in het bijzonder in een periode van stress, veel rust, kracht en vertrouwen geeft.

De blok is opgedeeld in 2 periodes. Om reden van rust en het bevorderen van een gemeenschapsgevoel kan je je enkel inschrijven voor een volledige periode. Je kan je inschrijven voor één of voor beide periodes. Indien er evenwel meer vraag dan aanbod is, zal je het moeten stellen met één week. We willen zoveel mogelijk studenten de kans geven om minstens één week in de Oude Abdij te kunnen studeren.

De normale minimum prijs voor één dag vol pension in de Oude Abdij is 32,20 euro. Voor de blok wordt een extra lage prijs gehanteerd. Mocht je toch de volle pot kunnen betalen, dan kan je hiermee minder vermogende studenten helpen!

Beursstudenten: 20 euro per dag; 140 euro voor een week.
Niet beursstudenten: 25 euro per dag; 175 euro voor een week.
Te betalen op rekening 447-8630601-48 van de Oude Abdij, Drongenplein 26, 9031 Drongen met vermelding “Blok”, je naam en voornaam alsook de periode.
Deze prijs omvat het gebruik van een kamer en drie maaltijden. Drank buiten de maaltijden is extra te betalen.

Vooraleer je in te schrijven is er eerst een telefonisch gesprek met pater Nikolaas Sintobin sj, verantwoordelijke voor de blok (09 216 64 16). Voor verdere info kan je je wenden tot mevrouw Ria Savoye of kijk op www.oudeabdij.be.

Vervolgens geef je telefonisch (09 226 52 26) of via mail ( ria.savoye@oudeabdij.be ) je naam en thuisadres, telefoonnummer van je ouders (en eventueel je gsm-nummer), je geboortedatum, studierichting en -jaar, onderwijsinstelling, de periode van je verblijf, en of je beurstudent bent of niet. De inschrijving wordt pas definitief bij betaling.

info09/226 52 26
www.oudeabdij.be
organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij Drongen, Drongenplein 27
plaatsDrongen (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl