Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 18 t/m zondag 20 april 2008    Evangelie van 2008-04-18
 titelDe grond onder mijn voeten
beschrijvingDe Abdij van Berne in Heeswijk (Noord-Brabant) organiseert van 18-20 april een weekend met als thema ‘De grond onder mijn voeten’. In dit weekend, met veel beweging, dans, gesprek en meditatie, staat centraal dat we het in sommige periodes van ons leven nodig hebben om weer eens goed te ‘aarden’, de ‘innerlijke kracht’ te vinden en vaste bodem onder de voeten te voelen. Iedereen die zich aangesproken voelt door het thema en tussen de ca. 30 en 65 jaar is, is welkom.

Tussen de 30 - 65 jaar kan er van alles in je leven spelen. Er is veel mogelijk en veel te kiezen. Misschien volg je opleidingen en interessante workshops of begeef je je op het spirituele pad en doe je je licht op bij diverse religies en stromingen. Ook krijg je informatie vanuit de hele wereld over je heen. Je ziet het leven als één grote (boeiende) zoektocht. Soms hang je zelfs je ego op aan alles wat je doet en weet. Maar dan kan de vraag opdoemen: ‘Wie ben ik? Wat is mijn eigen aard? Wat is werkelijk de grond onder mijn voeten?’ Dat zijn vragen die elke ‘zoeker’ op een bepaald moment wel tegenkomt.

Het is ook de periode van je leven waarin opeens je zekerheden onderuit kunnen worden gehaald, doordat bijvoorbeeld je baan of je relatie wankelt. Op dat soort momenten kun je je niet meer vasthouden aan wat je in je leven om je heen hebt opgebouwd. Het gaat om de stevigheid in jezelf.

Dag van de Aarde
Het weekend sluit aan op de activiteiten die de abdij op zondag 20 april organiseert in het kader van de Dag van de Aarde. Van 14.00 tot 16.00 uur is er dan o.a. een lezing over landbouw in Brazilië en een dansceremonie met de Indiaanse Chief Dancing Thunder uit Florida.

Informatie en opgave
Het weekend vindt plaats in de abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk, tel. 0413-299299, e-mail gastensecretariaat@abdijvanberne.nl . Zie ook www.abdijvanberne.nl . Deelname kost € 120,- inclusief maaltijden en overnachtingen. De begeleiding is in handen van Bernard Kersten o.praem en Annemieke Brinkman.

info(0413) 299 299
cursus@wlh.nl
www.abdijvanberne.nl
locatieAbdij van Berne, Abdijstraat 49
plaatsHeeswijk (Noord-Brabant)
postcode54
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl