Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneerzondag 2 t/m vrijdag 7 maart 2008    Evangelie van 2008-03-02
 titelStilte retraite over Paulus
beschrijvingIn deze retraite willen wij Paulus volgen op zijn weg naar Damascus en naar Rome. Wij ontdekken hem als de theoloog van de genade: niet de werken van de wet maar de gehoorzaamheid van het geloof redden de mens. Wij leren hem ook kennen als herder van de kudde. Als eerste apostel die de evangelische boodschap onder de heidenen verspreidde, behoorden de stichting en begeleiding van geloofsgemeenschappen immers tot zijn specifieke opdracht.
Dit jaar krijgt hij bijzondere aandacht omdat vanaf 28 juni 2008, op wens van paus Benedictus XVI, het Paulusjaar een aanvang neemt.
Deze stille dagen zijn een gelegenheid om ons daarop voor te bereiden en de genadeboodschap van het Evangelie in eigen hart te ontvangen.

Begeleider: Kanunnik dr. Karl Gatzweiler is priester van het bisdom Luik waar hij gedurende 15 jaar vicaris-generaal was. Ook was hij er professor aan het vroegere seminarie. Hij is exegeet en begeleidt regelmatig retraites en bezinningen over bijbelse thema’s.

Kostprijs: 205 euro
Aanvang: zondag 2 maart 16.00 uur. Onthaal vanaf 15.00 uur.
Einde : vrijdag 7 maart om 13.00 uur.
Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Contactpersoon: Ivonne Jansen, coördinator.

info011/22 12 33
Herkenrode.abdij.bezinningscentrum@skynet.be
herkenrode-abdij-bezinningscentrum.skynetblogs.be
locatieAbdij Herkenrode
plaatsHerkenrode (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl