Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 26 april t/m zaterdag 3 mei 2008    Evangelie van 2008-04-26
 titelBedevaart Lourdes
beschrijving11 februari 2008 is het precies 150 jaar geleden dat Maria voor de eerste keer verscheen aan het arme, ongeletterde meisje Bernadette Soubirous. In navolging op onze schitterende, indrukwekkende pelgrimage naar Rome, willen wij dit jubileum aangrijpen om met zo’n groot mogelijke groep uit het Bisdom Groningen Leeuwarden naar Lourdes te gaan. Deze diocesane bedevaart zal zijn in de meivakantie 2008. Wij hopen uiteraard dat er ook zoveel mogelijk kinderen en jongeren meegaan. De reis is gepland van 26 april t/m 3 mei 2008.

11 februari 1858: Bernadette Soubirous, een veertienjarig meisje uit het toen nog onbekende Lourdes, sprokkelt met haar zus en een vriendin hout aan de rivier de Gave. Vanwege haar astma blijft ze wat achter. Ze schrikt van een geruis, kijkt om en ziet bij de grot een verschijning. Tot 16 juli overkwam haar dat 18 keer. Sindsdien bezoeken jaarlijks miljoenen mensen deze speciale plek.

Wij zullen reizen met de VNB Nationale Bedevaarten in Den Bosch, die volgend jaar ook een eigen jubileum viert, nl. het al 125 jaar organiseren van bedevaarten naar Lourdes.

Heeft u vragen dan kunt u terecht bij VNB Nationale Bedevaarten in Den Bosch, 073-6818111. Zij kunnen u ook desgewenst in contact brengen met de Lourdes-contactpersoon in uw parochie.

info073-6818111
organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl