Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 1 februari 2008    Evangelie van 2008-02-01
 titelCongres 'Geloven: een hele onderneming!'
beschrijvingDe plaatselijke samenwerking tussen kerken en christelijke organisaties neemt de laatste tijd sterk toe. Vanuit haar missie om eenheid van christenen en kerken te bevorderen, voedt en ondersteunt de Evangelische Alliantie deze ontwikkeling.

Alle reden dus voor de EA om op 1 februari tijdens het jaarlijkse EA-congres expliciet bij dit thema stil te staan. Een lezing, praktijkverhalen en onderlinge gesprekken geven deelnemers inzicht in de vragen die hier spelen en de kansen die hier liggen: Hoe leveren we als christenen onze bijdrage aan actuele vraagstukken in de samenleving? Zijn kerken bereid om op hoofdzaken gezamenlijk naar buiten te treden? Nemen we de moeite om ons te verdiepen in de andere 'culturen' van armoedeproblematiek, religie en leeftijdsgroepen?

Prof. dr. James Kennedy (hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam) verzorgt een lezing over het thema ‘Ondernemend geloven’. Tijdens het ochtendprogramma leiden Heleen Visser en ds. Cees Rentier deelthema’s vanuit de praktijk in. Heleen Visser vertegenwoordigt Vrede voor de Stad, een plaatselijk samenwerkingsverband in Spijkenisse en Cees Rentier deelt zijn ervaringen in zijn rol als directeur van de organisatie Evangelie & Moslims. Deelnemers kunnen meningen, vragen, behoeften en ervaringen uitwisselen tijdens een zogenaamde speeddate-sessie.

EA-directeur Arnold van Heusden zal de dag besluiten met zijn terugblik en vooruitblik op belangrijke ontwikkelingen. “De evangelische beweging staat aan de vooravond van een nieuwe rol in de kerk en de samenleving” zegt van Heusden. Waarom hij dat vindt zal hij in hoofdlijnen op het congres uitleggen.

EA-deelnemers kunnen elkaar op 1 februari in het Zendingsdiaconessenhuis in Amerongen ontmoeten om kennis te maken en te ontdekken waar ze kunnen samenwerken om van elkaar te leren of elkaar aan te vullen. Het jaarlijkse congres is ook het moment waarop de Evangelische Alliantie de Helixprijs voor gemeenteopbouw uitreikt. De EA hoopt op een ontmoeting in de volle breedte: met deelnemende organisaties, kerkgenootschappen, gemeenten en deelnemers op persoonlijke titel.

infowww.ea.nl
locatieZendingsdiaconessenhuis
plaatsAmerongen (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl