kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Beeld van Maria met Jezus in St. Vituskerk Blauwhuis

Mariafeest op Tweede Pinksterdag!

‘Maria, Moeder van de Kerk’

gepubliceerd: 1 juni 2019

Vanaf 2018 is er een extra feestdag voor Maria. Paus Franciscus heeft gezegd dat we voortaan op Tweede Pinksterdag vieren dat Maria ook Moeder van de Kerk is. Dit jaar is dat op maandag 10 juni 2019. Laten we dan een feestelijk kaarsje gaan opsteken bij het Mariabeeld in de kerk.

Maar eerst een uitleg voor kinderen.
Wat wordt bedoeld met: Maria, Moeder van de Kerk?
Waarom vieren we deze feestdag met Pinksteren?

Moeder van Gods Zoon

Je kent vast het verhaal van Kerstmis. Dan weet je wel dat Maria de mama van Jezus is.

Maria was heilig en daarom wilde God de Vader Maria als Moeder van zijn Zoon. Een engel kwam het zeggen. Maria zei: “Ja, als God dat wil”. Zo begon het leven van Jezus op aarde.

Moeder voor de leerlingen van Jezus

Ken je ook het verhaal van Goede Vrijdag? Dat gaat over het einde van het leven van Jezus op aarde. Vanaf het kruis vroeg Jezus aan Maria om voortaan moeder te zijn voor Johannes en voor al zijn leerlingen.
Kleurplaat van Susanna Hüsstege

Kerk van Jezus Christus

Het verhaal van Hemelvaart en Pinksteren ken je misschien nog niet. Op Hemelvaart keerde Jezus terug naar zijn Vader in de hemel en begonnen de leerlingen samen met Maria te bidden om de Helper die Jezus beloofd had. Op Pinksteren kwam de Heilige Geest. Opeens waren de leerlingen niet bang meer om over Jezus te spreken. Diezelfde dag nog lieten 3.000 mensen zich dopen. Zo begon de Kerk van Jezus Christus. Het begin van de Kerk vieren we met Pinksteren.

Maria, Moeder van de Kerk

Met ‘Kerk’ bedoelen we niet het kerkgebouw, maar alle mensen die gedoopt zijn en het voorbeeld van Jezus willen volgen. Ook voor al die nieuwe leerlingen is Maria moeder. Daarom is Maria de Moeder van de Kerk. Intussen zijn er al meer dan 2 miljard Christenen over heel de wereld. Allemaal zijn we geliefde kinderen van God de Vader. Samen zijn we één grote familie, met Maria als onze Moeder.

Feestdag voor Maria

Met Pinksteren vieren we het begin van de Kerk van Jezus. Nu begrijp je misschien waarom Paus Franciscus dit feest heeft gekozen om te vieren dat ‘Maria, Moeder van de Kerk’ is.
Moeder Maria was er voor Jezus vanaf zijn kribbe tot zijn kruis. Moeder Maria is er ook altijd voor de Kerk, want net als Jezus wil Maria alle mensen bij God brengen.
Tekening van Rens (8 jaar)

Onze Moeder in de Hemel

Maria is nu in de hemel en bidt voor alle mensen. Zij wil iedereen bij Jezus brengen, hier op aarde en later in de hemel, want alleen bij God worden mensen echt gelukkig. God luistert graag naar Maria. Wist je dat je onze hemelse Moeder kunt vragen om te bidden voor jou, voor je familie, voor zieke mensen, voor vrede en ook dat steeds meer mensen bij Gods familie willen horen?
Ken je het Wees gegroet Maria?

Moederdag voor Maria

Het hele jaar door vragen mensen Maria om voor hen te bidden. Dat zie je aan de vele kaarsjes bij Mariabeelden. Daarom is het mooi als we op Moederdag met een Weesgegroet ‘dankjewel’ zeggen tegen Maria.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman