kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Dank voor kerstkaarten voor zieke kinderen

Januari 2023

In de Advent hebben weer veel kinderen kerstkaarten gemaakt voor kinderen in het ziekenhuis. Dit is een van onze jaarlijkse activiteiten, door kinderen voor kinderen, met een combinatie van gebed en diaconie.

Uit het verslag van onze priester Koos Smits

Coronatijd voorbij, nieuwe energie. Zo lijkt het wel, want ik heb nog nooit zoveel kaarten ontvangen om uit te delen. Uit Landgraaf kwamen er maar liefst 272 en dan ook nog eens mooi opgemaakt. Heel veel herders hadden dit jaar voor het eerst een wollen baard gekregen, tegen de kou voor hen zelf en om Jezus warm te kussen.

Dus vrijdag 23 december, belast en beladen, op weg gegaan. Met een doos vol kaarten eerst naar het Utrechtse Prinses Maxima Centrum voor kanker. Vervolgens naar het Utrechtse Wilhelmina kinderziekenhuis. Gelukkig waren daar niet zoveel zieke kinderen. Dus nog genoeg kaarten voor het ziekenhuis van de heilige Antonius te Nieuwegein.

Op kerstzaterdag, na gezellig samenzijn en het middaggebed in de kapel van Radio Maria, naar de kinderafdeling van het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Zoveel mooie kaarten, ter ere van het Kindje Jezus.

Van de moeder van Roan ontvingen wij een bedankmail:

In het ziekenhuis in Utrecht hebben we een kerstpresentje gekregen met een hele lieve kaart van Lieke daarbij. Heel erg bedankt.

Het is voor de kinderen die kerstkaarten gemaakt hebben misschien ook leuk om er een naam bij te hebben. Ze mogen weten dat Roan erg blij is met zijn kaartje. Roan is een gehandicapte jongen en ligt sinds 23 december in het ziekenhuis. Dit is de 1ste keer dat hij zo erg ziek is. Met Roan gaat het met hele kleine stapjes vooruit. Het kaartje was heel erg fijn om te krijgen.

Groetjes Roan en zijn mama
Fijn dat veel kinderen door een kerstkaart een beetje licht hebben gebracht,
want zoals de moeder van Roan zegt:
“Het zijn de kleine gebaren die je raken als je leven even stilstaat.”

Bericht uit Renkum

In Renkum en Wageningen hebben kinderen kerstkaarten gemaakt voor het ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede. Op 23 december hebben twee meisjes samen met hun moeder 23 kerstkaarten afgegeven bij het secretariaat van de kinderafdeling daar.

Frieda vond het vooral heel fijn om met haar kaart iets te kunnen betekenen voor een kind dat in een andere situatie zit dan zij. De Gebedskring Renkum heeft laten weten te bidden voor andere kinderen en hun families, voor genezing en dat zij standvastig hoop mogen behouden.

Rotterdam

Ook in Rotterdam zijn er weer veel kerstkaarten gemaakt. Het initiatief van Kinderen bidden voor Kinderen om kerstkaarten te maken voor zieke kinderen is hier al sinds 2012 een jaarlijks terugkerende Adventsactiviteit voor zowel de parochie als scholen in de omgeving.

Voorbedrukte kerstkaarten liggen dan in de kerk om thuis in te kleuren en versieren. Ook (groot)ouders worden uitgenodigd om kaarten te maken.

De kaarten zijn weer gegaan naar de kinderafdelingen van ziekenhuizen en naar ouderen in verpleeghuizen en instellingen in Rotterdam en omgeving.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman