kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Opnieuw kerstkaarten voor zieke kinderen

Gepubliceerd: 25 februari 2022
Door: priester Koos Smits
Wat in 2009 in de regio Den Bosch begon met een Kerstmiddag van Kinderen bidden voor Kinderen, waarbij 25 kinderen samen baden voor zieke kinderen, is intussen uitgegroeid tot een jaarlijkse, landelijke actie waarbij honderden kinderen kerstkaarten maken en bidden voor leeftijdsgenootjes die met de Kerstdagen in het ziekenhuis moeten blijven.

Ook dit jaar zijn kinderen weer bezig geweest met het kleuren en versieren van kerstkaarten die ze vanaf onze site konden downloaden.
Verspreid over het land werden kaarten gemaakt, o.a. door kinderen van de kardinaal Alfrinkschool te Emmen, het Kindercentrum Ichtus te Genemuiden, de Rafael jeugdclub te Utrecht, kinderen uit Simpelveld, Rotterdam, Maarssen. Sommige kinderen doen al jaren mee.

Heel veel dank aan al die kinderen die zo wat licht gebracht hebben tijdens de Advent!

Verslag van priester Koos Smits uit Utrecht


Donderdagmiddag 23 december reden we met zijn drieŽn naar het Prinses Maximacentrum, ziekenhuis voor kinderen met kanker. Andere kinderen waren elders bezig of op vakantie. Zodoende kwamen alleen de twee zussen Julia en Fenna mee, die men zich van enige jaren terug kan herinneren, maar dan veel kleiner. We zijn intussen een jeugdclub geworden.

Maar goed, wij hadden bij ons een draagtas met tientallen kaarten uit diverse provincies waaronder Drenthe, Zuid-Limburg, Overijssel en Utrecht. Onze Rafael jeugdclub had ook nog kleine ingepakte pakjes gemaakt voor de kinderen in dit ziekenhuis.

Wij konden niet verder dan de centrale hal, want zeker nu met Corona was het volkomen uitgesloten om zelf kinderen te ontmoeten. Daarom overhandigden wij de rijk gevuld tas aan de receptioniste, die ze met brede glimlach en blijde vriendelijkheid in ontvangst nam.

Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman