kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Maria gebedsdienst met kinderen in Zeist een succes

Gepubliceerd: 6 december 2012
Van werkgroep Gezinsvieringen Emmausparochie in Zeist


Op zondag 7 oktober om half tien, hebben wij voor het eerst een gebedsdienst met kinderen gevierd. Deze viering stond in het teken van Maria, maar ook het bidden voor zieke kinderen. In samenwerking met het Ronald McDonaldshuis in Utrecht hadden we namen van zieke kinderen gekregen, en de kinderen hadden een tekening voor hen gemaakt. Deze tekeningen zijn inmiddels bij de kinderen bezorgd. Ook mochten zij een kaarsje bij Maria aansteken en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Een van de ouders had een prachtige grote rozenkrans gemaakt samen met haar kinderen. De kinderen hebben met elkaar deze rozenkrans bij Maria gebracht voor bij het altaar. Diaken Coen van Loon ging deze viering in onze St. Josephkerk voor en heeft ook uitgelegd hoe men de rozenkrans kan bidden. Het verhaal van Bernadette Soubirous is verteld en ook hoe de Maagd Maria aan haar is verschenen. Dat er in Lourdes nog altijd veel mensen komen die op bedevaart gaan, en net als Bernadette gaan bidden bij de grot.

De kinderen hebben allemaal een rozenkrans gekregen en een boekje Kinderen van God bidden met Maria. Er waren veel kinderen en zij voelden zich allen betrokken bij deze viering, het geeft ons hoop voor de toekomst, waarin wij graag andere mooie vieringen samen met kinderen en ouders willen vieren. De grote rozenkrans hangt voor in de kerk bij de dagkapel. Het idee is om meer interactie met de kinderen te creëren, ook zij zijn een belangrijke spil voor onze toekomstige kerk.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman