kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Kerstmiddag in Empel en in Den Bosch

Kerstkaarten als een lichtje in het duister


Klik op een foto voor een vergroting;
klik rechts/links op een vergroting voor de volgende/vorige
Foto's: Wim Koopman
Zaterdagmiddag 18 december 2010: maar liefst 2 Kerstbijeenkomsten op deze witwinterse dag. Beide speciaal voor communicanten en voor kinderen die eerder dit jaar al een keer naar Kinderen bidden voor kinderen zijn gekomen.

Bijna Kerstmis: lichtjes in de kerstboom, kaarsjes aan. Lichtjes maken mensen blij. Een beetje licht brengen bij zieke kinderen en kinderen die het moeilijk hebben omdat ze bijvoorbeeld steeds gepest worden. Dat was het thema van de Kerstactiviteit in deze 3e week van de Advent.

In de parochiezaal van de H. Landelinuskerk is het met ruim 40 kinderen warm en gezellig druk. Het is duidelijk te merken dat deze middag op het programma staat van de voorbereiding op de eerste heilige Communie!

Kaart uitkiezen, inkleuren, en eventueel knippen en plakken: de kinderen zijn enthousiast bezig. Ook in de parochiezaal van de Lucaskerk later dezelfde middag. Het resultaat mag er zijn!


Nieuw voor de communicanten in Empel was het bidden van de rozenkrans voor kinderen. Eerst zegende pastoor Marc de rozenkransjes. Hij was niet zuinig met het wijwater! Veel kinderen mochten helpen met kaarsen aansteken, rozen voor Maria, voorlezen van de voornamen van zieke kinderen of een gebedje. Dit bleek allemaal bekend voor de kinderen in de Lucaskerk. Zij waren al vaker geweest en regelden zelf wel wie wat mocht doen.

In Empel begeleidde gitaar het zingen en in Den Bosch werd het inmiddels bekende blazers-trio versterkt door een heuse cantor. Zo kwamen we samen in Kerstsfeer terwijl we Kerstliedjes zongen bij de Kerststal.

Iedereen kreeg een mooie Kerstkaart mee naar huis. Het was een geslaagde middag. De kinderen hadden het leuk gevonden en samen hebben we een beetje licht kunnen brengen.

Van een oma kregen we al een reactie op de kaarten die voor haar kleinkind gemaakt waren: “Heel hartelijk dank... Dit doet ons heel erg goed.”


Klik op een foto voor een vergroting; klik rechts/links op een vergroting voor de volgende/vorige - Foto's: Kees-Jan JekelWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman