Vandaag is vrijdag 27 september  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdonderdag 12 juni 2025    Evangelie van 2025-06-12
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelKathedraalschool - Bezinningsavond
beschrijving

Onder de titel ‘Kathedraalschool’ organiseert de Parochie Sint Jan te ’s-Hertogenbosch in werkjaar 2024/2025 weer een grote reeks activiteiten. Thema is dit jaar “Als pelgrims van hoop Gods liefde leren leven”.

Bezinningsavonden
Het seizoen van de kathedraalschool opent met enkele avonden over gebed en sluit er ook in de maand juni mee af. In vier cursusavonden gaat de inleider, mgr. Joris Schröder, in op het gebed. De Catechismus van de katholieke Kerk schenkt hier gedetailleerd aandacht aan: de achtergrond van ons gebed, het specifiek christelijke, verschillende gebedsvormen, luisteren, stilte, gevoel en verstand, gebed en liturgie, danken en smeken, obstakels bij gebed, hulpmiddelen, heiligen als gidsen voor ons bidden en nog veel meer.

Een praktische leesgids (uitgave bisdom Den Bosch) helpt om dit materiaal - met intro’s en leesopdrachten - toegankelijk te maken en zal - tegen een bescheiden vergoeding - op de eerste avond aan elke deelnemer ter hand worden gesteld. Men vindt onderwerpen als: theologie van het gebed, wat maakt gebed christelijk?, bidden in de Bijbel, gebedshoudingen, hoort God ons echt?, gebedsvormen en -plaatsen, heiligen bieden oriëntatie, intenties en voorbeden, gebed als genade en bidden met/tot Maria.

Bezit van het Catechismus-handboek is raadzaam, doch niet noodzakelijk.

  • Data: donderdagen 5, 12, 19, 26 juni 2025
  • Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
  • Locatie: Bouwloods

info

www.kathedraalschool.nl

locatieBouwloods, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl