Vandaag is zondag 1 september  

categorie categorie Retraite
retraite
Abdij van Berne

Abdij van Berne

Website E-mail

Abdijstraat 49
5473 AD  Heeswijk

Postbus 60
5473 ZH Heeswijk

(0413) 299 299

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 8 t/m zondag 11 augustus    Evangelie van 2024-08-08
begintijd15:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelKloostervierdaagse
beschrijving

Ieder klooster heeft zijn eigen sfeer. Dat geldt ook voor deze Norbertijnen-abdij. Terwijl Trappisten en Benedictijnen een contemplatief leven leiden, combineren Norbertijnen van oudsher het leven in een klooster met actieve werkzaamheden in de samenleving. En dat geeft niet alleen een andere sfeer, maar betekent bijv. ook dat het aantal kerkdiensten waar je aan kunt deelnemen een stuk kleiner is dan bij de meer contemplatieve ordes.

Het klooster ligt aan de rand van het dorp en heeft een mooie, grote tuin. Daar zullen we veel gebruik van maken. Op de vroege zondagochtend maken we een wandeling in stilte naar de schitterende omgeving van kasteel Heeswijk.

Praktisch

  • Aankomst in het klooster op donderdag tussen 15.00 - 16.00 uur; vertrek op zondag rond 14.00 uur.
  • Je verblijft op een éénpersoons kamer. Er zijn ook enkele tweepersoonskamers voor wie dat wenst.
  • Het standaardtarief is € 345,-. Voor mensen met een bruto-inkomen kleiner dan € 27.500,- per jaar, is het tarief € 295,-.
  • Het maximum aantal deelnemers is 15. Het minimum is 6.
  • Na opgave ontvang je een bevestigingsmail. Daarin wordt je verzocht om € 100,- als aanbetaling over te maken. Na deze betaling is je aanmelding definitief. 
  • Annulering: tot 3 weken voor aanvang kun je je aanmelding kosteloos annuleren. De aanbetaling krijg je dan teruggestort. Daarna niet meer.
  • Ongeveer twee weken voor de aanvang, krijg je een mail met praktische informatie (over route, maaltijden, enz.) en wordt je gevraagd om het resterende deel van het inschrijfgeld te betalen.

info

(0411) 677 621
(06) 2091 2983

organisatieAbdij van Berne
locatieAbdij van Berne, Abdijstraat 49
plaatsHeeswijk-Dinther (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl