Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 24 t/m zondag 26 november 2023    Evangelie van 2023-11-24
begintijd19:30 uur
eindtijd13:00 uur
 titelVormingsweekend 800 Jaar Kerststal
beschrijving

In 2023 is het 800 jaar geleden dat Franciscus van Assisi een levende kerststal liet maken in de stad Greccio. ​Franciscus wilde het kerstverhaal tot leven brengen en met eigen ogen de armoede en de nederigheid van het kind zien dat in de kribbe geboren werd. Die avond werd Greccio even Bethlehem. Al wie aanwezig was, wist zich rechtstreeks betrokken op het kerstgebeuren. Franciscus trekt onze aandacht naar het mysterie van de menswording. Om het ontstaan van de eerste kerststal te gedenken, biedt TAU de volgende weken een interessant aanbod.

Vormingsweekend
Tijdens het VIA TAU vormingsweekend van 24 tot 26 november 2023 in Meersel-Dreef kijken we naar het Greccioverhaal vanuit verschillende perspectieven. Met Willem Marie Speelman focussen we op Franciscus’ proefondervindelijke spiritualiteit, met verhalenverteller Peter Vermaat als gids duiken we in theatraliteit van het verhaal en met Paula Deutekom maken we onze eigen kerststalfiguren. Een contemplatieve dialoog doet stilstaan bij wat ons echt raakt in het verhaal.

info

www.franciscaansleven.be/800-jaar-greccio.html

locatie
plaatsHoogstraten (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl