Vandaag is dinsdag 23 april
Sint Joris
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 23 april 2023    Evangelie van 2023-04-23
(Sint Joris)
begintijd11:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelDag voor het gezin
beschrijving

Anatomie van de vrede - over de kern van conflicten aanpakken

Stichting Soka organiseert op zondag 23 april 2023 een inspirerende lezing door Marjanke Edeling, waarin zij spreekt over het gedachtengoed uit de bestseller De anatomie van de vrede.

Programma
11.00 uur - ontvangst met koffie & thee
11.30 uur - lezing door Marjanke Edeling
13.00 uur - lunch
14.00 uur - workshop, conclusies, afsluiting
16.00 uur - borrel

Voor belangstellenden is er om 10.00 uur een Eucharistieviering in de kapel van Zonnewende

Inhoud van de lezing & workshop
We streven er naar om in ons gezin en daarbuiten op een zinvolle en harmonieuze manier met elkaar om te gaan. Toch ontstaan er regelmatig conflicten en strijd in onze relatie, in de omgang met onze kinderen, in de omgang met elkaar, op het werk en op andere plaatsen waar we actief zijn. Volgens de in het boek Anatomie van de Vrede beschreven externe mindset-methodiek zijn de kern en de oplossing van conflicten steeds dezelfde.

In plaats van het eigen gedrag te rechtvaardigen en dat van anderen te corrigeren, kunnen we kijken naar de dynamiek erachter: In plaats van de ander te zien als een obstakel, hoe kunnen we hem of haar weer zien als compleet mens? Dit begint met het loslaten van vertrouwde denkpatronen, vooroordelen en omgangsverhoudingen en met het aangaan van een Ik-Jij relatie met de ander. Alleen dan zien we de ander als mens en hebben we aandacht voor zijn behoeften, hoop en zorgen en maken we verbinding door geïnteresseerd te zijn.

Samen met spreekster Marjanke Edeling gaan we dieper in op deze externe mindset dynamiek. We krijgen inzicht in de theorie en handvatten om hier zelf mee te spelen. Hoe kunnen we dit thuis gebruiken in relatie tot elkaar en onze kinderen? Maar ook, wat is de invloed hiervan op onze relaties? Kortom, hoe kunnen we van deze theorie onze manier van leven maken?

Het belooft een interessante en interactieve lezing te worden, waarbij we tijdens de workshop zowel voor als na de lunch praktisch met elkaar aan de slag gaan. Deze lezing is geschikt voor ouders met kinderen van alle leeftijden.

Kinderen en jongvolwassenen (vanaf 15 jaar) kunnen aan de lezing deelnemen.
Voor alle overige kinderen is er een programma, passend bij de leeftijd.

Spreker
Marjanke Edeling, moeder van 3 (24,22,19), facilitator en coach van cultuurontwikkeling in organisaties. Met een achtergrond in transport, management, kinderopvang en diverse branches wordt zij gedreven door de combinatie van resultaten behalen (hoofd) en dat doen vanuit verbinding met jezelf, je directe en indirecte omgeving (hart). Een factor die hier invloed op heeft is de manier waarop we met onze emoties omgaan (buik). Op dit smeltpunt vindt volgens haar de magie plaats en ontstaat er beweging. Haar persoonlijke ontwikkeling heeft haar gebracht langs diverse vormen van healing en systemisch werk.

Marjanke Edeling werkt graag met het mindset gedachtengoed van Arbinger, het geeft een mooie ingang om snel op diep niveau te komen waarvan de impact groot is. Marjanke heeft in 2017 samen met twee anderen het Arbinger gedachtengoed naar Nederland gebracht. Het Arbinger instituut is de auteur van het boek Autonomie van de vrede.

Aanmelden
Wil je je als gezin inschrijven voor deze dag?
Bestel je familieticket via deze website en vermeld hierbij de namen en leeftijden van de kinderen.

Kosten
per deelnemend gezin: € 60 (inclusief lunch, drankjes en opvang)

Plaats: Conferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54 te Moergestel

Aanvang: 10.00 uur

Informatie: secretariaat@soka.nl of tel. 06 30 17 52 81

info

Anne-Marieke Posthumus
(06) 23 77 65 89
amaverdijk@hotmail.com
www.soka.nl/evenement/dag-voor-het-gezin-op-23-april-2023

organisatieOpus Dei
locatieZonnewende, Tilburgseweg 54
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl