Vandaag is maandag 20 maart  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerzaterdag 18 maart    Evangelie van 2023-03-18
begintijd09:30 uur
eindtijd14:00 uur
 titelKerk en communicatie - opleidingsdag
beschrijving

Hoe maak ik een aantrekkelijke folder of affiche? Hoe maak ik een veelgelezen digitale nieuwsbrief? Op 18 maart zoeken we samen naar de antwoorden!

Een greep uit de waaier van vragen die we meermaals horen van lokale geloofsgemeenschappen in het vicariaat Vlaams-Brabant & Mechelen. En da’s terecht! Pastorale zones en parochies organiseren ontelbaar veel zinvolle initiatieven en evenementen. Die verdienen efficiënte, aantrekkelijke communicatie. Veel gegronde vragen dus.

Op zaterdag 18 maart zoeken we samen naar antwoorden.

Programma
09.30 uur - onthaal met koffie/thee
10.00 uur - welkom en getuigenissen uit de praktijk
10.40 uur - workshop I
11.30 uur - pauze
11.45 uur - workshop II
13.00 uur - lunch

Workshops
Je kan je inschrijven voor twee workshops. Hieronder geven we wat extra info per workshop mee.

• Hoe maak ik een aantrekkelijke folder of affiche?
In deze workshop gaan we samen aan de slag met het online vormgevingsprogramma Canva. Je leert er wat een duidelijke affiche of folder nodig heeft en je krijgt tips & tricks om met het gebruiksvriendelijke programma aan de slag te gaan.

• Hoe maak ik een veelgelezen digitale nieuwsbrief?
In deze workshop ga je aan de slag met Mailchimp, de meest gebruikte website om digitale nieuwsbrieven te versturen. Een goede nieuwsbrief bevat geen ellenlange tekst waarin de lezer verdwaalt. Wel goed scanbare tekstblokken waarin de lezer snel de boodschap terugvindt. We geven je enkele tips die je daarbij kunnen helpen. Daarnaast staan we ook even stil bij de technische kant van Mailchimp.

• Hoe contacteer ik regionale pers voor mijn initiatief?
Hier staan we stil bij het opmaken van een persbericht en het uitbouwen van perscontacten. Regionale pers is voor de bekendmaking van je initiatief niet te overschatten.

• Hoe communiceer ik evangeliserend?
Vicaris voor evangelisatie en media van het bisdom Antwerpen Bart Paepen neemt je in deze inhoudelijke workshop mee in het verhaal van evangeliserend communiceren.

Hoe maak ik een aantrekkelijke microsite op Kerknet?
Peter Clijsters van Kerknet begeleid je in deze workshop bij het creëren van een mooie Kerknet-website voor je parochie.

• Hoe ga ik best te werk als lokale redacteur van Kerk & Leven?
Hoe roep je een redactieploeg in het leven? Hoe plan je efficiënt de lokale berichtgeving in? Hoe bied je de lezer elke week een inhoudelijk aantrekkelijk blad? Hans Medart van Kerk & Leven zoekt samen met jou naar antwoorden.

In verschillende workshops gaan we meteen aan de slag. Neem dus zeker je laptop mee!

Sprekers

  • Bart Paepen
  • Steven De Ceuster
  • Elly Mattheus
  • Laurens Vangeel
  • Peter Clijsters
  • Hans Medart

info

Laurens Vangeel
laurens.vangeel@vlbm.be
www.kerknet.be/vicariaat-vlaams-brabant-en-mechelen/evenement/kerk-en-communicatie-opleidingsdag

locatieDiocesaan Pastoraal Centrum, Frederik de Merodestraat 18
plaatsMechelen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl