Vandaag is dinsdag 5 december  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 30 januari    Evangelie van 2023-01-30
begintijd10:30 uur
eindtijd14:30 uur
 titelLandelijke conferentie over armoede
beschrijving

Naar aanleiding van het onderzoek naar armoede in Nederland wordt op maandag 30 januari 2023 een conferentie georganiseerd. Tijdens deze Landelijke Conferentie over Armoede wordt het rapport Armoedeonderzoek 2022 aangeboden aan Minister van Armoede, Carola Schouten.

Landelijk onderzoek naar armoede
Samen met de andere kerken voert de RK-kerk eens in de drie jaar het landelijke Armoedeonderzoek uit. Ook de parochies en PCI’s van het Bisdom Haarlem-Amsterdam hebben aan dit onderzoek meegewerkt. Het doel van het onderzoek is aan overheid en samenleving te laten zien wat er op het kerkelijk erf aan zorg voor de onderkant van de samenleving gebeurt: hoeveel geld besteden kerken en haar instellingen besteden aan noodhulp en hoeveel vrijwilligersuren kost het?

Door het aanbieden van de onderzoeksresultaten aan de landelijke politiek wordt hier ruchtbaarheid aan gegeven en mengen de kerken zich in het publieke debat. Zo kunnen de kerken de overheid wijzen op hun taak om schild voor de zwakken te zijn. Met het Armoedeonderzoek hopen de kerken ook de eigen diaconale achterban te bemoedigen en dat meer christenen diaconaal actief worden.

Details

wat: Landelijke conferentie over armoede
datum: Maandag 30 januari 2023
tijd: Van 10.30 tot 14.30 uur, inclusief lunch
locatie: Buurt-en-Kerkhuis Shalom, Vrederustlaan 96, Den Haag
entree: Deelname is gratis
aanmelden: Aanmelden verplicht

info

docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNavA7dMcshejCecavkPQ0H_7onw8iBXoL3-Iv_8CGBpwEww/viewform

locatieShalomkerk, Vrederustlaan 96
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl