Vandaag is dinsdag 5 december  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 24 november 2022    Evangelie van 2022-11-24
begintijd19:30 uur
 titelSint-Jansavond Kathedraalschool
beschrijving

De Sint-Jansavonden zijn bezinningsavonden met een gastspreker. Dit jaar is
de rode draad door deze avonden dat er telkens een andere religieuze of
monastieke stroming wordt belicht. Deze avonden vinden plaats in de plebanie, Choorstraat 1, Den Bosch en beginnen om 19.30 uur.

 • 11 en 18 oktober 2022 - 800 jaar kunsthistorie Sint-Jan
  Door kunsthistoricus en parochiaan Robbie Dell’Aira.
  11 oktober: architectuur van de Sint-Jan in Europees perspectief
  18 oktober: meesterwerken in de Sint-Janskathedraal
 • 10 en 24 november 2022 - Titus Brandsma
  Leden van de Nederlandse Karmelorde geven twee bezinningsavonden over de in mei heilig verklaarde Titus Brandsma. In de jaren van het Naziregime kwam hij op voor recht, gerechtigheid en vrijheid. Hij keerde zich tegen de deportatie van joden en ijverde voor een vrije pers in jaren van onderdrukking. Hij overleed in juli 1942 in concentratiekamp Dachau.
 • 12 december 2022 - Franciscus van Sales
  In 2022 is het 400 jaar geleden dat de heilige Franciscus van Sales overleed. Franciscus was bisschop van het door de Reformatie verscheurde bisdom Genève. Hij investeerde in een gedegen intellectuele en spirituele vorming van zijn priesters en een grondige catechese van de gelovigen. Zijn gedrukte publicaties verschenen periodiek en worden beschouwd als de eerste katholieke krant ter wereld. Daarom is hij beschermheilige van de katholieke pers. Een heilige met actuele betekenis in een wereld vol van fake-news.
 • 16 januari 2023 - Frans van der Lugt
  Op de eerste Sint-Jansavond in 2023 zal pater Jan Peters sj, islamoloog en arabist, stilstaan bij het leven van zijn medebroeder en huisgenoot Frans van der Lugt die in april 2014 in het Syrische Homs werd vermoord. Een moord die de wereld, en Nederland in het bijzonder, schokte. Pater Frans bleef, ondanks het geweld van de oorlog, op zijn post. Hij bleef er ten dienste van zijn medegelovigen en voor allen die een beroep op hem deden.
 • 13 en 20 juni 2023 - De Eucharistie
  Rond Sacramentsdag gaan twee avonden over de Eucharistie: wat we vieren, de opbouw van de liturgie van de Eucharistie met de diverse riten, symbolen en handelingen. De avonden zijn bedoeld voor allen die zich willen verdiepen in het sacrament van de Eucharistie. Tevens zijn deze avonden aanbevelingswaardig voor hen die actief zijn in de liturgie als lector, acoliet of koorzanger.

Kathedraalschool
Vanaf september 2021 is in ’s-Hertogenbosch een nieuwe school geopend: De Kathedraalschool. Iedereen die dieper wil doordringen in het geheim van ons geloof is van harte uitgenodigd het aanbod te bestuderen. Voor allen is er een mogelijkheid tot verdieping van geloof en versterking van inspiratie. Er wordt geen bijzondere voorkennis gevraagd, enkel een onderzoekende open houding en de wil om te onderzoeken hoe geloof ons leven kan versterken. Ons geloof vindt zijn basis in de Liefde van God die ons draagt. In vertrouwen op die liefde mogen wij leren om zelf ook voor anderen een thuis te zijn. Leren is niet alleen iets van het hoofd. Als het daar bij zou blijven waren we niets meer dan wandelende encyclopedieën. Leren kan leiden tot nieuwe inzichten die weer doorwerken in ons gedrag en onze manier van leven. Zo wordt ons leven een avontuur van nieuwe ontmoetingen met de Liefde van God die we op steeds meer plekken leren ontdekken. Een liefde die wij dan zelf zichtbaar mogen maken. In vreugde en eenvoud.

info

(073) 613 03 14
secretariaat@sintjandenbosch.nl
www.sintjandenbosch.nl

locatiePlebanie Sint-Janskathedraal, Choorstraat 1
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl