Vandaag is woensdag 4 oktober
Werelddierendag / Sint Franciscus
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 28 september 2022    Evangelie van 2022-09-28
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelNPV Zorg Jubileumwebinar
beschrijving

Al vier decennia mogen we opkomen voor het leven, met hoofd, hart en handen. Om dat te vieren nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan onze webinars, op 27, 28 en 29 september. De webinars bieden een kijkje achter de schermen van de NPV. Extra leuk is dat u mee kunt doen door live uw vragen te stellen en zo mede de inhoud van de uitzending te bepalen.

 • Van levensbelang - een christelijk geluid in politiek, samenleving en huiskamer
  m.m.v. historicus en publicist Bart Jan Spruyt
  dinsdag 27 september 2022 van 19.30 - 21.00 uur
  Voltooid leven, gender, abortus, embryo-onderzoek… In de politiek staan medisch-ethische thema’s hoog op de agenda. Daarbij staat de waarde van het (soms kwetsbare of gebutste) leven onder druk. Ook beweegt de publieke opinie steeds verder weg van wat God ons geeft en voorhoudt. Hoe vinden we gehoor voor dat geluid? En hoe kan elk leven erkend worden en op waarde worden geschat; in wetgeving, politiek en de samenleving?
 • De ‘112’ van de NPV – 25 jaar advies en meedenken bij medisch-ethische vragen
  m.m.v. ervaringsdeskundigen André en Dorinda Flier
  woensdag 28 september 2022 van 19.30 – 21.00 uur
  Wat als op een willekeurig moment een moeilijke medisch-ethische vraag je pad kruist? Bijvoorbeeld als je een moeilijke uitslag hebt ontvangen na prenataal onderzoek? Of wanneer je geconfronteerd wordt met een moeilijke behandelbeslissing op de IC? Welke keuzes kun je dan maken vanuit christelijk oogpunt? Op die momenten is de NPV-Advieslijn voor u en jou beschikbaar, al 25 jaar. In dit webinar zullen hoort u wat de Advieslijn voor mensen kan betekenen, en hoe gebruikers dit ervaren. Tijdens dit webinar zullen we ook speciale aandacht hebben voor de thema’s gebrokenheid en maakbaarheid.
 • Meer vrijwilligers, minder euthanasie?
  m.m.v. wetenschapper en ethicus Stef Groenewoud
  donderdag 29 september 2022 van 19.30 - 21.00 uur
  Zou er nog evenveel vraag zijn naar euthanasie als meer mensen vrijwilligerswerk doen? Wat is het effect van aandacht en hulp aan onze kwetsbare medemens? Daarover gaan we tijdens de webinar ‘Meer vrijwilligers, minder euthanasie?’ in gesprek met Stef Groenewoud. Ook gaan we in gesprek over de vraag hoe het is om vrijwilliger te zijn. Hoe heeft NPV-Thuishulp zich ontwikkeld? En hoe ziet de toekomst eruit voor Thuishulp?

info

www.npvzorg.nl/bijeenkomsten/npv-jubileum/npv-jubileum-webinars

locatieOnline
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl