Vandaag is donderdag 6 oktober  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 27 september    Evangelie van 2022-09-27
begintijd20:00 uur
 titelDe mystiek van Theresia van Avila
beschrijving

Theresia van Avila (1515-1582) wordt gerekend tot één van de grootste mystici van onze Kerk. Tevens staat zij te boek als hervormster van de Karmelorde, in haar tijd (16e eeuw) een grote en gezaghebbende kloosterorde binnen de katholieke kerk.

Bekend is haar boek ‘De innerlijke burcht’, dat nog steeds een gezaghebbend boek is op het gebied van de mystieke ervaring. Velen vinden bij haar praktische raad en troost op de weg van gebed en verbondenheid met God.

Spreker dr. Kitty Bouwman is theologe met specialisatie mystiek en ze doceert spiritualiteitstudies aan diverse onderwijsinstellingen.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieVerrezen Christuskerk, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl