Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneermaandag 15 augustus 2022    Evangelie van 2022-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
begintijd10:00 uur
 titelMaria Tenhemelopneming Maastricht
beschrijving

Op maandag 15 augustus 2022 om 10.00 uur vieren wij het grote feest van Sainte Marie in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw. Hoofdcelebrant is hulpbisschop Mgr. De Jong, samen met pastoor Vries en andere concelebranten. Ook oud-bisschop Wiertz zal aanwezig zijn.

Door de jaren heen is het bijwonen van deze mis een traditie geworden, die pelgrims vanuit de wijde omgeving naar Maastricht brengt om Maria te vereren.
Het genadebeeld van de Sterre der Zee wordt door het Dragersgilde van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee, begeleid door de Broederschap van Onze Lieve Vrouw, door de kerk gedragen en ter verering voor in de kerk geplaatst.

Tijdens de viering wordt de “Kroetwusj” gezegend en na afloop kan ieder een paar takjes meenemen. Volgens de overlevering worden deze in huis opgehangen om te drogen. Bij onweer worden stukjes kruid verbrand om het gevaar van blikseminslag te bezweren.

Om de viering feestelijk af te sluiten, nodigt Pastoor Vries en het kerkbestuur u allen uit om in de Kruisgang en bij goed weer in de pandtuin, onder het genot van een kopje koffie en een Slevrouwe-tuurtsje elkaar te ontmoeten. Deze welbekende Slevrouwetuurtsjes worden wederom door bakkerij Lemmens geleverd.
Gevraagd wordt voor een vrijwillige bijdrage voor de aanstaande restauratie van de Sterre de Zee kapel.

U bent van harte uitgenodigd.

info

info@parochiesintpieter.nl
www.parochiesintpieter.nl
www.sterre-der-zee.nl

locatieBasiliek van Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee, Onze Lieve Vrouweplein 7
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl