Vandaag is woensdag 4 oktober
Werelddierendag / Sint Franciscus
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 20 november 2022    Evangelie van 2022-11-20
(Christus Koning)
begintijd10:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelWereldjongerendag Bisdom Haarlem-Amsterdam
beschrijving

We zijn in het jaar van de wereldjongerendagen (WJD) en beginnen ons seizoen direct goed met de diocesane wereldjongerendag op zondag 20 november. Een dag om met de jongeren van het bisdom samen te komen rond de bisschop, Mgr. Jan Hendriks. Dat doen we direct in het thema van de wereldjongerendagen in Lissabon: “Maria stond op en ging met spoed”. Ga jij met ons en Maria mee op stap?

Maria stond op en ging met spoed

Je bent uitgenodigd allereerst voor de H. Mis om 10.30 uur met bisschop Hendriks in de Nicolaasbasiliek in Amsterdam (tegenover Amsterdam Centraal station). Na een kop koffie en een lekkere lunch gaan we ons samen met de bisschop verdiepen in de Bijbeltekst “Maria stond op en ging met spoed” dat in het eerste hoofdstuk van het Evangelie van Lucas staat. Onze bisschop is Marioloog en weet dus veel over Maria, boeiend om met hem dit thema te verdiepen.

Portugal leren kennen
In dit jaar naar de WJD willen we natuurlijk ook het land van de WJD beter leren kennen. In een workshopronde kun jezelf kiezen op welke manier je het land beter wilt leren kennen.

Sowieso gaan we na de Portugese workshop aan de Portugese wijn tijdens de borrel. Moeten we toch ook even geproefd hebben. En mocht je nog nog geen 18 zijn of gewoon niet van alcohol/wijn houden, dan is er ook een typische Portugese frisdrank die je kunt proeven. Wist jij dat ze in Portugal hun eigen bekend frisdrank hebben? Oja en als hapje gaan we natuurlijk de Pastel del Nata proeven, dat moet heerlijk zijn. Rond 17.30 uur is de borrel af en kun je naar huis.

Details

  • Wie: 16-30 jaar
  • Wat: Diocesane wereldjongerendag met bisschop Hendriks
  • Wanneer: Zondag 20 november
  • Waar: Nicolaasbasiliek, Amsterdam (tegenover Centraal Station)
  • Hoe laat: 10.30 - 17.30 uur

info

www.jongekerk.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatiePastorie Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl