Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerwoensdag 27 juli 2022    Evangelie van 2022-07-27
(Titus Brandsma)
begintijd12:30 uur
 titelTitus Brandsmafeest
beschrijving

Bij gelegenheid van de heiligverklaring van Titus Brandsma op 15 mei 2022 is in opdracht van de Kerkelijke Instelling Sint Gregorius een ‘Mis ter ere van de Heilige Titus Brandsma’ gecomponeerd. Wouter van Belle, organist van de Utrechtse kathedraal, heeft deze opdracht gekregen. Het resultaat is een feestelijke Mis voor cantor en volk. Op de feestdag van de Heilige Titus Brandsma, woensdag 27 juli, wordt deze Mis voor het eerst gezongen. De viering begint om 12.30 uur.

Tijdens deze Eucharistie zal de prior-provinciaal van de Karmelieten het nieuwe beeld van Titus Brandsma inzegenen. Dit beeld krijgt een blijvende plaats in de kooromgang van de kathedraal. In de voet van het beeld komt een relikwie van Titus. Het betreft hier een stukje stof van zijn habijt. Het nieuwe beeld is vervaardigd door de kunstenaar Jean Bremers uit Helvoirt. Hij en zijn inmiddels overleden echtgenote hebben ook het beeld van Johannes Paulus II en van Don Bosco vervaardigd.

We hopen dat zowel de compositie als het beeld van Titus bijdragen aan zijn devotie en verering.

info

www.sintjandenbosch.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl