Vandaag is zondag 26 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 25 juni    Evangelie van 2022-06-25
(Onbevlekt Hart van Maria)
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelOpen Dag Karmelietenklooster Gent
beschrijving

Open Dag Karmelietenklooster Gent - Zaterdag 25 juni 2022 10-17 uur - Gratis toegang.

In het hartje van Gent ligt een groene oase die deel uitmaakt van een bijzondere plek. Met bijna vier eeuwen geschiedenis vormen de paters Karmelieten een van de oudste kloostergemeenschappen van de stad. Op zaterdag 25 juni zetten de Karmelieten de deur van hun monumentale klooster en magnifieke kloostertuin wijd open en zijn buren, Gentenaren en andere belangstellenden van harte welkom om een kijkje te nemen.

Programma

  • Wandel op je gemak door de tuin, de begane grond van het klooster en de kerk
  • Volg één van de minicollege’s rond Karmelitaanse thema’s, of neem deel aan een persoonlijke ‘meet & greet… een Karmeliet’-sessie!
  • Het internationale dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division maakt haar debuut in Vlaanderen! Om 11.30u en 15u verzorgen negen jonge topdansers (waaronder twee Belgen) de voorstelling ‘Solo’ s@thePark ’ in de kloostertuin. “In onze voorstellingen zitten vaak verwijzingen naar spiritualiteit en zingeving dus ik denk dat we daar volledig op onze plek zijn”, zegt danser Kiran Gezels (20) die opgroeide in Lierde en onder meer stage liep bij het Opera Ballet Vlaanderen, dat in Gent een thuisbasis heeft.
  • Om 10u, 12u, 13u, 14u en 16u rondleidingen door een professionele gids met o.a. de stille kloostergangen, de prachtige bibliotheek, de oude grafkelder en het Leeuwenhok, onderdeel van het illustere Prinsenhof waar de wieg stond van keizer Karel V. Graag vooraf aanmelden via info@hetrustpunt.com !
  • Jong en oud kunnen zich vermaken met allerhande traditionele volksspelen.
  • Geniet van o.a. de eigen gin van de Karmelieten, huisgemaakte soep, abdijkazen, en een heerlijke pint van een kloosterbrouwerij.
  • Kijk rond in de kloosterwinkel Carmelitana met een uniek aanbod artisinaal gemaakte abdijproducten en een breed assortiment boeken.

info

www.karmelgent.be/karmel/25-juni-open-dag-karmelietenklooster-gent

locatieKarmelietenklooster, Burgstraat 46
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl