Vandaag is zondag 26 juni  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Centrum voor Parochiespiritualiteit
(Parochiespiritualiteit)

Centrum voor Parochiespiritualiteit

Website E-mail

Het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) wil parochies in Nederland inspireren en ondersteunen bij de verdieping van een doorleefd katholiek geloof en de opbouw van parochiegemeenschappen.

Centrum voor Parochiespiritualiteit
Heijendaalseweg 300
6525 SM Nijmegen

tel: (024) 355 80 29 (via receptie klooster Brakkenstein)
www.parochiespiritualiteit.org

facebook.com/centrumvoorparochiespiritualiteit

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 juni    Evangelie van 2022-06-18
begintijd09:30 uur
eindtijd14:00 uur
 titelBezinningsochtend over pater Eymard
beschrijving

Op zaterdagochtend 18 juni 2022 organiseert het CPS een bezinningsdag in Nijmegen met als thema ‘De urgentie van pater Eymard’.

“De maatschappij heeft haar centrum van waarheid en naastenliefde verloren. Iedereen is in zichzelf gekeerd en wil zelfvoorzienend zijn”. Het zou over onze tijd kunnen gaan, maar het citaat is van pater Pierre-Julien Eymard (1811-1868) en betreft de religieuze ontreddering in Frankrijk na de Revolutie.

Zelf legde hij een bijzondere geloofsroute af, en hij ontdekte de eucharistie als centrum van Gods liefde. Om die liefde onder de mensen te brengen, stichtte hij in een Parijse sloppenbuurt de Congregatie van het Heilig Sacrament, die nu vestigingen kent in vele landen, waaronder Nederland. Bij zijn heiligverklaring in 1962 noemde paus Johannes XXIII hem de “apostel van de eucharistie”.

Naar aanleiding van de publicatie dit jaar van een Nederlandstalige biografie over pater Eymard organiseert het CPS op zaterdag 18 juni een bezinningsochtend. Pater Jim Schilder sss spreekt over leven en spiritualiteit van pater Eymard. Thea van der Klei, sinds 2016 “associée” van de congregatie, zal vertellen wat Eymard voor haar betekent en waarom hij nog steeds van belang is.

Programma
09.30 uur - Eucharistieviering in de Sacramentskerk
10.00 uur - Inloop met koffie en thee
10.30 uur - Inhoudelijk programma met Jim Schilder en Thea van der Klei
12.30 uur - Afsluitend gebed
12.45 uur - Lunch
13.30 uur - Afsluiting

Locatie: de tuinzaal van Klooster Brakkenstein, Heyendaalseweg 300, Nijmegen.

Gevraagde bijdrage: € 15 inclusief koffie/thee, lunch (s.v.p. het bedrag vooraf overmaken op NL30 INGB 0000 1181 11 o.v.v. 18 juni 2022 en uw naam).
Aanmelding graag vóór 11 juni 2022 via: cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

info

cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

organisatieCentrum voor Parochiespiritualiteit
locatieTuinzaal van Klooster Brakkenstein, Heyendaalseweg 300
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl