Vandaag is zondag 26 juni  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 22 mei    Evangelie van 2022-05-22
begintijd10:00 uur
 titelSint Liduinaprocessie Schiedam
beschrijving

Na een onderbreking van twee jaar, door de coronacrisis, wordt op zondag 22 mei in Schiedam de zesde processie van Sint Liduina gehouden. De jonge traditie van de jaarlijkse Liduinaprocessie - begonnen bij het 25-jarig jubileum van de kerk van Sint Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans als basiliek - kan gelukkig nu weer worden hervat. Op zondagmiddag 22 mei zal opnieuw de Liduinaprocessie door de straten van Schiedam trekken. De rector van de Liduinabasiliek, vicaris H.M.W. Egging, nodigt u uit om deel te nemen aan deze processie.

Deze keer zal de Liduinaprocessie plaatsvinden in het Jaar van de Sacramenten. De heilige Liduina leefde vanuit een sterke verbondenheid met de H. Eucharistie. Reeds jong was zij, na een val op het ijs, aan bed gekluisterd. Op advies van haar biechtvader leerde zij haar chronische ziekte te verbinden met de overweging van het lijden van Christus. Zij putte veel kracht uit het regelmatig ontvangen van de heilige Communie. Vanaf haar ziekbed heeft de heilige Liduina concrete daden van liefde verricht: door haar gebed, door haar vele bezoekers goede raad te geven en door haar giften aan de armen.

Om 10.00 uur begint het Liduinafeest met een feestelijke eucharistieviering in de basiliek. Aansluitend is er koffie/thee (en gelegenheid een zelf meegebrachte lunch te gebruiken) in parochiezaal De Wilgenburg. De basiliek is opengesteld voor gebed, en er zijn rondleidingen om 12.00 en 13.00 uur. ’s-Middags zal de processie met de relieken van de heilige Liduina door de straten van Schiedam trekken. De processie begint om 14.00 uur met een kort gebedsmoment in de Liduinabasiliek. Daarna trekt de processie langs plaatsen uit het leven van de heilige Liduina en plaatsen uit de devotie tot deze heilige (onder andere de Grote of Sint Janskerk en Huis te Poort). In de Grote Kerk zal een oecumenische gebedsdienst plaatsvinden. De processie wordt in de basiliek afgesloten met een korte vesperdienst met de broederschap van Sint Liduina (om circa 16.00 uur). Daarna staan in parochiezaal De Wilgenburg voor elke deelnemer soep en een broodje klaar.

Als christengelovigen mogen wij de sacramenten vieren als een geschenk van onze Heer. Zoals de heilige Liduina kunnen wij ondervinden hoe we erdoor gesterkt kunnen worden in ons leven als leerlingen van Christus, in de gemeenschap van de Kerk. Moge het voorbeeld van de heilige Liduina ons inspireren om nog meer te zien hoe de verrezen Heer ons in de viering van de sacramenten tegemoet komt, en hoe de Eucharistie de Kerk opbouwt.

info

www.bisdomrotterdam.nl

locatieLiduinabasiliek, Singel 104
plaatsSchiedam (Zuid-Holland)
postcode31
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl