Vandaag is zondag 29 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 15 mei    Evangelie van 2022-05-15
(Gezinsdag)
begintijd15:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelViering en uitwisseling Synode
beschrijving

Van harte nodigt Bisdom Haarlem-Amsterdam u uit voor een feestelijke viering en uitwisseling op zondag 15 mei, van 15.00 tot 17.00 uur in de St. Bavo Kathedraal, aan het Bisschop Bottemanneplein in Haarlem.

Als Rooms-Katholieke Kerk zijn wij in oktober 2021 een nieuwe weg ingeslagen. De door paus Franciscus aangekondigde synode over ‘synodaliteit’, samen onderweg zijn, is niet alleen voor bisschoppen, maar voor de hele kerk. En het synodale proces is gestart bij de gelovigen.

Wij werden allen uitgenodigd om samen te komen en te luisteren naar elkaar, naar onze ervaringen van samen kerk zijn en onder de leiding van de heilige Geest op zoek te gaan naar herkenning en erkenning, naar hoop en troost, naar inzicht en uitzicht. Velen hebben aan deze uitnodiging gehoor gegeven en er zijn talloze ontmoetingen geweest, waarin veel gedeeld is en waarvan zorgvuldige verslagen gemaakt zijn.

Deze eerste etappe van de synode nadert een afronding, maar er volgen nieuwe etappes. En de start van deze synode is vooral bedoeld als het begin van een nieuwe manier van kerk zijn, die wij nog met elkaar aan het leren en ontdekken zijn. Dit is daarom een goed moment om te vieren en uit te wisselen: om onze dankbaarheid te uiten en onze ervaringen te delen.

De viering bestaat uit een samen gezongen Nederlandse vespers en getuigenissen van deelnemers aan de synode. Na afloop van de viering is er ruim gelegenheid om een glaasje te drinken en elkaar te ontmoeten om de uitwisseling voort te zetten.

info

www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl