Vandaag is zondag 29 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 14 t/m zondag 15 mei    Evangelie van 2022-05-14
(Sint Bonifatius)
 titelOecumenische gastvrijheid in Weert
beschrijving

Waar gaan we naartoe?
Dit weekend ga je naar Weert, ook wel de ‘Poort van Limburg’ genoemd. Gastvrij worden wij in het centrum van de stad ontvangen door de zusters birgittinessen. Je wordt hier op de grens van Limburg en Noord-Brabant omringd door de stilte, door de stad en door prachtige natuurgebieden.

Wat gaan we doen?
We lopen tijdens deze korte en krachtige kloosterreis elke dag in een ontspannen tempo door de mooie omgeving van Weert. Je zult je tijdens de wandelingen verwonderen over de stad en over de bosrijke buitengebieden.

In het klooster is er ruimte voor ontspanning en onthaasten. Dit is de plek waar je stilte kunt ervaren. En ook is dit de plek voor het ontmoeten. Je maakt kennis met Moeder-overste, je hebt de gelegenheid deel te nemen aan de gebedsvieringen. En er is ruimte en tijd om met elkaar te eten, te ontpannen en om je terug te trekken in je kamer.

Een mooie reis om voor het eerst of opnieuw kennis te maken met de Wandelmaat en/of met het leven in een klooster.

Bij wie zijn we te gast?
We zijn we te gast in abdij Maria Hart in Weert, al sinds 1843 het do­mein van de zus­ters birgittines­sen. Naar het voorbeeld van hun stich­te­­ressen bidden zij voor de kerk en de eenheid van de chris­tenen. Oecu­me­­ni­sche gastvrijheid staat bij hen hoog in het vaandel.

We overnach­ten in het gasten­huis van de abdij. (1-2-persoonskamers met douche en toilet op de kamer)

Goed om te weten
Dit weekend ontmoeten wij elkaar bij het station van Weert. In de reisbrief krijg je informatie over parkeermogelijkheden. Je loopt tijdens deze dagen met je eigen bagage. Tips voor wat je meeneemt krijg je voorafgaand aan de reis. Tijdens deze reis maken wij 2x gebruik van het OV. Hiervoor is het belangrijk je OV-chipkaart mee te nemen.

Deze reis start op zaterdag om 10.15 uur. Op zondag nemen wij rond 16.00 uur, weer afscheid van elkaar.

info

(06) 37 199 723
info@dewandelmaat.nl
www.dewandelmaat.nl/wandeltochten/oecumenische-gastvrijheid-in-weert

organisatieDe Wandelmaat
locatieAbdij Maria Hart, Maasstraat 26
plaatsWeert (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl