Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
(SPV)

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Website E-mail

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg.

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 11 november 2022    Evangelie van 2022-11-11
(Sint Maarten)
begintijd10:00 uur
 titelH.Martinustocht langs de Maas
beschrijving

Op 11 november, de feestdag van Sint Martinus van Tours, maken wij met de SPV een rondwandeling van ong 17 km van de Martinuskerk in Itteren via de Martinuskerk in Oud- Geulle weer terug naar Itteren.

De Martinus-verering is vanuit Frankrijk via het stroomgebied van de Maas naar Nederland gekomen. Hij is vooral bekend van het verhaal dat hij de helft van zijn mantel weggaf aan een bedelaar langs de weg. Wat betekent dat voor ons, anno 2022? Tijdens de tocht proberen we in de bezinningsmomenten deze link te leggen.

Het is een zeer afwisselende wandeling vanuit Itteren door de Maasvallei naar Oud- Geulle. Na de pauze gaan we terug via het Bunderbos met zijn vele bronnen en beekjes. Goede schoenen zijn niet overbodig! En wellicht een zaklampje voor een donker tunneltje…

De wandeling start om 10.00 uur vanaf de Martinuskerk, Brigidastraat 66 in Itteren. 

De kerk is te bereiken met Arrivalijn 9 (richting Bunde via Borgharen) vanaf het station Maastricht bushalte Pasesstraat, Maastricht, daarna nog 2 minuten lopen.

info

www.spvlimburg.nl/-Agenda-

organisatieStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
locatieSint-Martinuskerk, Brigidastraat 66
plaatsItteren (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl