Vandaag is maandag 4 december  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 11 december 2021 t/m donderdag 5 januari    Evangelie van 2021-12-11
 titelHeilig Jaar H. Karel Houben
beschrijving

Paus Franciscus heeft 2022 uitgeroepen tot jubeljaar voor de Pater-Karelkapel in Munstergeleen, Limburg. Aanleiding is de 200ste geboortedag van de heilige passionist Karel Houben. Het Heilig Jaar duurt van zijn geboortedag 11 december 2021 tot en met zijn feestdag op 5 januari 2023.

Het Heilig Jaar geldt niet alleen voor de Pater-Karelkapel die in het geboortehuis van Karel Houben in Munstergeleen is gevestigd, maar ook voor het klooster Mount Argus in Dublin, waar pater Karel jarenlang woonde en waar zijn graf zich bevindt.

Het Heilig Jaar houdt in dat pelgrims die de kapellen in Munstergeleen of in Mount Argus bezoeken, deelnemen aan de biecht, de heilige communie ontvangen en de kruisweg of de rozenkrans bidden een volle aflaat verdienen.

Karel Houben
Pater Karel werd op 11 december 1821 in Munstergeleen geboren als Johannes Andreas Houben. Toen hij intrad bij de Congregatie van de Passie nam hij de kloosternaam ‘Karel van Sint-Andries’ aan. Hij werd uitgezonden naar Engeland en Ierland. Vooral in Dublin viel hij op door zijn aandacht voor mensen. Hij overleed in Dublin in 1893. In 1988 werd Karel Houben C.P. zaligverklaard en komend jaar is het precies vijftien jaar geleden dat hij door paus Benedictus XVI werd heiligverklaard.

info

www.paterkarelkapel.nl

organisatieBisdom Roermond
locatie
plaatsMunstergeleen (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl