Vandaag is donderdag 26 mei
Hemelvaartsdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 22 t/m zondag 23 oktober    Evangelie van 2022-10-22
(H. Johannes Paulus II)
 titelWereldmissiedag
beschrijving

Wereldmissiedag 2022 zal plaatsvinden in het weekend van 22 en 23 oktober 2022. Dit jaar is het thema Gij zult mijn getuigen zijn! (Handelingen 1,8).

Paus Franciscus herinnert er in zijn boodschap aan dat de leerlingen van Jezus de boodschap hebben meegekregen om te verkondigen en dat de Kerk, gesterkt door de Heilige Geest, van nature uit missionair is. 

In de brief doet paus Franciscus een drievoudige oproep:

  • Wees getuige in woord en daad
  • Verkondig het Goede Nieuws (ook in ‘nieuwe geografische, sociale en existentiële horizonten’)
  • En blijf verbonden en laat U inspireren door de goddelijke bron/de Heilige Geest

Op het einde van de brief herinnert de paus nog aan enkele belangrijke kerkelijke verjaardagen die in 2022 worden gevierd, zoals de 400ste verjaardag van de oprichting van de Propaganda Fide - vandaag de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren, de 200ste verjaardag van de oprichting van de Pauselijke Missiewerken. Ook vandaag mogen wij de droom om een missionaire kerk te worden, die deze organisaties bij hun oprichting inspireerde, niet loslaten. De tijd is aangebroken voor een nieuwe missionaire lente, waarbij wij allen krachtens onze doop geroepen zijn om getuige te zijn.

info

www.vatican.va/content/francesco/en/messages/missions/documents/20220106-giornata-missionaria.html
www.missio.nl

locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl