Vandaag is donderdag 26 mei
Hemelvaartsdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 2 februari    Evangelie van 2022-02-02
(Opdracht van de Heer)
begintijd19:30 uur
 titelOnline jongerenontmoeting - Synodaliteit
beschrijving

Ben jij tussen de 12 en 35 jaar oud? Welkom! Op weg naar een synodale kerk! Ga jij ook mee? Huh? Wat heb ik daar mee te maken? Waarschijnlijk ploppen er een aantal vraagtekens bij je op. Dit begrijpen we heel goed!

In oktober 2023 zullen bisschoppen van over de hele wereld bijeenkomen om samen te spreken en de paus te adviseren over de toekomst van de katholieke Kerk. Zo’n bisschoppenvergadering wordt ook wel een Synode genoemd! Het thema voor deze komende synode is ‘Synodaliteit’, een woord uit het Grieks, wat betekent ‘samen op weg zijn’!

En daar heb jij ook iets mee te maken! Want als je gedoopt bent, ben jij ook een wezenlijk onderdeel van de Kerk. Daarom de vraag aan jou: open je hart en laat van je horen! Dit is je kans!

Jong Bisdom Den Bosch zal in de komende maanden driemaal een vragenlijst uitzetten, elk over één van de thema’s waar de Nederlandse bisschoppen de focus op leggen. Je hebt enkele weken de tijd om deze vragenlijst in te vullen (we vragen een kwartiertje van jouw tijd). Hierna zal er een online ontmoeting zijn om - als je dit wilt - dieper in gesprek te gaan met elkaar over dit thema.

info

www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieOnline
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl