Vandaag is zondag 17 oktober  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 17 oktober    Evangelie van 2021-10-17
begintijd15:00 uur
 titelOpeningsviering synode Bisdom Roermond
beschrijving

Op uitnodiging van paus Francis vindt er op zondag 17 oktober in alle bisdommen een openingsviering plaats voor de bisschoppensynode over synodaliteit. In het bisdom Roermond gebeurt dat die dag ’s middags om 15.00 uur in de Sint-Christoffelkathedraal. Iedereen is hierbij van harte welkom. Aanmelden kan via onderstaande link.

Die bisschoppensynode wordt in 2023 in Rome gehouden, maar de paus heeft een voorbereidingstraject van twee jaar voor alle bisdommen afgekondigd. Er zijn vragenlijsten opgesteld die de komende tijd in alle bisdommen worden besproken. De parochies worden daarover binnenkort geïnformeerd. Deze zogeheten ‘diocesane fase’ moet in april 2022 afgerond zijn. Daarna volgt een bespreking op continentaal niveau (najaar 2022 - voorjaar 2023), waarna in oktober 2023 de bisschoppensynode in Rome plaatsvindt.

info

www.bisdom-roermond.nl/Openingsviering-voorbereidingstraject-bisschoppensynode

organisatieBisdom Roermond
locatieSint Christoffelkathedraal, Grote Kerkstraat 2
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl